La Plaça Súria ja es prepara per a la Festa Major de la Bordeta 2022, enguany amb un nou emplaçament

Les festes no podran tenir lloc a la mateixa plaça Súria, ja que no s’ha arribat a un acord amb el president del pàrquing que ocupa la plaça i es traslladaran al carrer Súria.

La Plaça Súria ja es prepara per a la Festa Major de la Bordeta 2022, enguany amb un nou emplaçament
La Plaça Súria ja es prepara per a la Festa Major de la Bordeta 2022, enguany amb un nou emplaçament

La Festa Major de la Bordeta ja és a tocar i la comissió de festes de Plaça Súria, un dels quatre carrers que enguany hi participa, ja es prepara. Aquest 2022, però, hi ha una novetat important, i és que l’emplaçament de plaça Súria es trasllada de la mateixa plaça al carrer Súria, a causa del desacord entre la comissió de festes i el president del pàrquing que ocupa la plaça.

Fins la passada edició, n'hi havia hagut prou de demanar permís al president del pàrquing. La situació al carrer, però, és complicada, ja que es tracta d’una propietat privada de pas públic. “L’equip de la comissió de festes el que no entén és perquè no es pot fer la Festa Major. Estem molt decebuts, tenim la mateixa il·lusió de sempre però ens veiem una mica abandonats”, explica Olga Fuster, membre de la comissió de festes.

Aquest problema ha aparegut menys d’un mes abans de començar la festa, pel que des de la comissió s’han hagut d’afanyar a buscar solucions. “Tenim un canvi d’emplaçament, molt a pesar nostre i en contra de la nostra voluntat”, destaca l’Olga, que avança que el nou lloc on se celebrarà la festa serà el carrer Súria. No és la solució que més agrada als membres de la comissió, ja que descriuen la capacitat de la zona com “bastant inferior”, però han hagut de trobar solucions amb poc temps i els ha estat l’única possibilitat viable.

Pel que fa a la programació, començarà dijous 1 de setembre amb els actes unitaris de la lectura del pregó i la posterior cercavila, acabant la nit a la plaça amb el grup “Jam Rumba” a partir de les deu. Divendres hi haurà jocs infantils i manualitats durant el matí i a les sis de la tarda es podrà gaudir de l’actuació de pallassos infantils.  A dos quarts de vuit hi haurà jocs de taula i es tancarà la jornada amb el sopar de germanor, sota reserva prèvia, i nit de música a partir de dos quarts de deu.

La jornada de dissabte 3 de setembre començarà a les onze del matí amb música infantil i guerra d’aigua i seguirà amb un vermut musical a les dotze. Al migdia se celebrarà la tradicional fideuà popular, també amb reserva prèvia, i pel que fa a la tarda hi haurà una xocolatada, minidisco infantil i jocs de taula. La programació de plaça Súria acabarà diumenge 4 de setembre amb el vermut popular a les dotze del migdia, la tarda musical i jocs de taula a les sis, i traca de fi de festa a les nou del vespre.

Vegeu video amb l'entrevista sencera als membres de la comissió de festes: