La Plaça de la Farga amb 596 vots guanya la Votació Popular de carrers de la Festa Major de Sants 2022

El carrer Valladolid ha acollit aquest migdia l'acte de lliurament dels premis populars que organitzen Sants 3 Ràdio i EL3.CAT, i on s'ha fet un emotiu homenatge a la Núria Feliu davant d'unes tres-centes santsenques i santsencs.

Aquest migdia s’ha celebrat l’entrega de la 22a edició dels Premis Populars de Guarniment de Carrers de la Festa Major de Sants 2022 a l'escenari del carrer Valladolid. El guanyador d’aquesta jornada ha estat la Plaça de la Farga, que ha recollit també el Premi al Millor Sostre, amb el decorat dedicat a les caves de vi.

L’acte ha comptat també amb un homenatge a Núria Feliu per recordar a la cantant santsenca. S’ha fet la lectura d’un text en memòria seva, tot seguit d’un minut de silenci. A continuació, el director de Sants 3 Ràdio, Oleguer Forcades, ha entregat unrecordatori a la família de la Núria, encapçalada pel seu germà Albert Feliu, que ha agraït profundament les mostres d’afecte del públic i l’homenatge que se li ha fet. Aquest ha acabat amb la interpretació de les peces “Anirem tots cap al cel” i “Ja us he reconegut”, per part del cantant autor santsenc Gonçal Perales.

Un cop finalitzat l’homenatge a Núria Feliu s’han lliurat els premis als dotze carrers guarnits del barri de Sants, inclosos els Castellers. El primer premi, amb un total de 596 vots, ha estat per la Plaça de la Farga, que enguany han decorat el tros de plaça que toca amb Rossend Arús, convertint-lo en unes autèntiques caves de vi.

El segon premi de la jornada se l’ha endut el carrer Sagunt, amb la representació de l’Òpera Turandot que li ha fet rebre fins a 454 vots populars. Tot just darrere, i molt empatats, hi ha hagut les dues alcolees en tercer i quart lloc. El podi l’ha completat Alcolea de Dalt, amb 256 punts gràcies a l’Allunatge de l’Apol·lo XI, i només dos punts per darrere, Alcolea de Baix i la biblioteca perduda han quedat en quarta posició amb 254 vots.

La cinquena posició l’ha rebut el carrer Papin i el seu homenatge a l’arquitecte santsenc Modest Feu. El modernisme santsenc ha aconseguit 228 vots populars que li han fet poder lluir aquesta cinquena plaça. Darrere seu, en sisè lloc hi ha quedat el conte del Petit Príncep del carrer Finlàndia, que ha acumulat un total de 182 vots a través de la votació popular que s’ha fet al llarg de tota la setmana a través dels micròfons de Sants 3 Ràdio.

La classificació ha seguit amb el carrer Guadiana i el carrer Valladolid, només amb 7 vots de diferència entre ells. El setè lloc, amb 163 vots, l’ha obtingut la gent de Guadiana, amb la representació de la locomotora que ha fet “La volta a Guadiana en 80 dies”. La vuitena posició, per tant, ha estat pel carrer Valladolid, que han portat a la súperheroïna Doli al barri de Sants perquè arreplegués fins a 156 vots populars.

La novena posició l’ha guanyada el carrer Vallespir de Dalt. Un camí de rajoles grogues al sostre i les diferents figures de la història del Màgic d’Oz han fet rebre a aquest carrer un total de 100 vots populars. Només un vot per darrere han quedat els Castellers de Sants, que enguany han decorat el tram del carrer Comptes de Bell-lloc i l’aparcament de davant l’estació d’autobusos, on hi fan els concerts, amb tot de banderoles.

La classificació d’aquests premis populars l’han tancat el carrer Robrenyo, amb aquesta representació d’un Casino de luxe de Las Vegas que ha acollit 83 vots, i, finalment, el carrer Vallespir de Baix, al qual l’homenatge a la vessant més reivindicativa de Raffaellà Carrà li ha valgut per obtenir 42 vots.

En l’acte, que ha finalitzat amb el tradicional vermut que s’ha recuperat dos anys després, hi han assistit personalitats de tots els colors polítics i de les entitats del barri. A l’entrega de premis populars hi ha fet acte de presència Laura Pérez, alcaldessa accidental de Barcelona; Neus Munté, presidenta del Districte de Sants Montjuïc; Gemma Solsona, presidenta de la Federació de la Festa Major de Sants; Lluïsa Erill, presidenta del Secretariat d’Entitats de Sants Hostafrancs i la Bordeta; Marta Vilalta, secretaria general d’Esquerra Republicana de Catalunya; Josep Bou, regidor del PP a l’ajuntament de Barcelona; Albert Deusedes, conseller portaveu del PSC al Districte de Sants Montjuïc; David Labrador, conseller portaveu de Ciutadans al Districte; i, finalment, Marilén Barceló, regidora de Valents a l’Ajuntament de Barcelona.

Video amb la retransmissió en directe del lliurament de premis de la Votació Popular de la Festa Major de Sants:

Retransmissió en directe de Sants 3 Ràdio del lliurament de premis de la Votació Popular de la Festa Major de Sants: