El Mercat de Sants torna a sumar-se a la Festa Major acollint l'ofrena floral a Sant Bartomeu i recuperant el tradicional vermut mariner

Enguany s'ha pogut tornar a celebrar la tradicional musclada popular al mercat santsenc amb motiu de la diada de Sant Bartomeu, patró del barri i alhora dels carnissers.

El Mercat de Sants ha acollit, un any més, l'aperitiu mariner de la Festa Major de Sants amb motiu de la diada de Sant Bartomeu, el patró del barri i alhora dels carnissers. Ha tingut lloc al carrer Sant Jordi, on s'han instal·lat taules per tal que les veïnes i veïns que s'hi han acostat poguessin tastar la musclada a càrrec de la parada Menjars Casolans Montero.

Enguany el vermut mariner al Mercat de Sants ha tornat a ser un èxit que, segons el president del Mercat de Sants, Francesc Leyva, ha acollit unes "dues mil persones". "Crec que la resposta del barri és increïble i val la pena apostar per aquestes coses", apunta Leyva. El president del mercat santsenc també ha comentat que no només avui, sinó que "cada dia és important per al Mercat de Sants, intentant portar productes de proximitat al barri cada dia, amb comerços que fa 110 anys que són al barri, que això és molt important".

Leyva també ha volgut recordar que és important "no perdre les tradicions" i que "com a entitat que viu a Sants" han d'intentar retornar al poble de Sants "tot allò que ens dona". "És obligació nostra estar molt al costat de la gent que ens dona vida", ha acabat el president del Mercat de Sants.

El vicepresident de la Federació de la Festa Major de Sants, Pol Bridgwater ha expressat la seva alegria de veure "molta assistència i molts carrers" i ha demanat a Sant Bartomeu "la protecció". Bridgewater reconeix que "seria molt difícil organitzar la Festa Major si no veus la manifestació d'aquest esforç en els carrers i els guarniments", ja que "la base de les festes és sempre la comissió del carrer". Unes comissions que ha descrit com àmbits molt oberts, "on tothom hi té sempre un lloc".