La Festa Major de Sants celebra Sant Bartomeu amb les tradicionals ofrenes florals al patró de la nostra vila

El dia del patró del barri ha congregat a les comissions de festes, institucions i veïnat a l'Església de Santa Maria de Sants, on s'han fet les ofrenes i el tradicional pilar dels Castellers de Sants.

Les comissions de festes han fet la tradicional ofrena a Sant Bartomeu aquest matí a l'Església de Santa Maria de Sants, per commemorar la diada del patró del nostre barri. Després de les ofrenes florals els Castellers de Sants han fet el tradicional pilar en un acte dirigit pel rector de la parròquia, mossèn Ramon Batlle.

Les diferents comissions de festes dels carrers participants en aquesta Festa Major han fet l'ofrena floral en què aprofiten per fer una petició a Sant Bartomeu. Des del carrer Guadiana han demanat "que ens cuidi la salut i la cartera", mentre que al carrer Vallespir de Dalt han expressat la seva voluntat perquè "aquesta setmana sigui bona per tots" i enviant "un record pels que ens han deixat".

Pel que fa a la comissió de festes del carrer Finlàndia han aprofitat l'ofrena floral per demanar que "mantingui en nosaltres l'esperit de festa" i el carrer Valladolid ha afegit que "mantingui la tradició per molts anys". Els guanyadors del concurs d'enguany, Alcolea de Baix, han agraït haver rebut aquest primer premi després de 76 anys i, finalment, els Castellers de Sants han reivindicat que "siguin unes festes lliures d'agressions sexistes i carteristes".

El rector de les parròquies de Santa Maria de Sants i de Sant Medir, Mossèn Batlle,ha expressat que "estem molt contents per recuperar la normalitat, però socialment entrem en un any molt difícil", tot i que ha demanat que "això no ens faci perdre l'ànim ni la solidaritat".

La presidenta del Districte de Sants Montjuïc, Neus Munté, també ha assistit a una ofrena floral que ha descrit com a "molt sentida i participada pels carrers i per les comissions". Munté ha afegit també que en aquestes festes "tothom hi és molt benvingut sempre que participi els valors que impregnen la Festa Major de Sants".

També ha assistit a l'ofrena floral Jordi Castellana, regidor adscrit per Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Barcelona, que ha expressat que aquest és "un acte emblemàtic de la festa Major" i que "poder-lo recuperar amb totes les comissions i els veïns i veïnes és un plaer". Castellana també ha remarcat "la trista situació de la pèrdua de la Núria Feliu", i que "és important tenir aquest record per ella i per totes les persones que ens han deixat".

Per altra banda, Laura Pérez, alcaldessa accidental de la ciutat, ha destacat "l'assistència de tots els carrers", afegint que "és molt important que la tradició es mantingui". "Sembla que no han passat aquests dos anys, perquè sortim al carrer i hi veiem gent, de tota la ciutat que ha tornat a venir als barris, i cal celebrar l'esforç que s'ha fet per mantenir viva la Festa Major", ha afegit Laura Pérez.

El també tinent d'alcaldia a l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha volgut recordar que l'ofrena floral "és un d'aquests actes que està completament lligat a la Festa Major". També des de la seva postura com a responsable de seguretat ha fet una crida a "mantenir aquest nivell de convivència, evitant al màxim qualsevol tipus d'incident".

Per últim, Jordi Martí, ex-regidor del Districte de Sants Montjuïc i portaveu de Junts a l'Ajuntament de Barcelona, ha tingut un recordatori "per tota la gent que ens ha deixat, no només la més coneguda, com Núria Izquierdo o Núria Feliu, sinó també és bon moment per recordar tota la gent que ens ha deixat als nostres barris". Martí també ha expressat que "com a ex-regidor de Sants Montjuïc" està "encantat" de retrobar-se amb el veïnat i de fer-ho amb normalitat.