La Biblioteca Perduda del carrer Alcolea de Baix es proclama guanyadora del concurs de guarniment de carrers de la Festa Major de Sants 2022

El segon premi ha estat per a la representació del conte del Petit Príncep del carrer Finlàndia i les caves de vi de la Plaça de la Farga han obtingut la tercera posició.

Aquest vespre ha tingut lloc el lliurament de premis del Concurs de Guarniment de Carrers de la Festa Major de Sants 2022 al parc de l’Espanya Industrial. En un acte on els nervis i la tensió n’han estat els protagonistes després de dos anys de parèntesi, el carrer Alcolea de Baix ha estat el gran triomfador obtenint el primer premi i també la distinció al millor sostre.

El carrer Alcolea de Baix ha obtingut un total de 408 punts que l’han portat a ser escollit el carrer més ben guarnit en aquesta Festa Major de Sants 2022. Els representants d’aquesta biblioteca perduda plena de llibres han saltat d’eufòria en saber que esdevenien guanyadors i han pujat a recollir el premi en una comissió amb molt jovent que ha assegurat que estaven molt emocionats i que no s’esperaven un primer premi, tot i que confiaven a estar en la zona alta.

La segona posició ha estat pel carrer Finlàndia, amb una puntuació final de 386 punts. El carrer està guarnit de tot d’elements que representen el conte del Petit Príncep i l’alegria dels membres de la comissió de festes també ha estat palpable en l’ambient. Des del carrer Finlàndia han transmès la gratitud pel reconeixement i el mèrit dels onze carrers i també han volgut destacar la feina feta que hi ha al darrere del seu decorat que, consideren, els fa mereixedors d’aquest segon premi.

El podi s’ha completat amb la plaça de la Farga, que ha obtingut una tercera plaça molt lluitada amb un total de 372 punts en reconeixement del guarnit dedicat a les caves de vi. De ben a prop els han seguit el carrer Alcolea de Dalt, que ha obtingut 360 punts en el recompte final fruit del decorat dedicat a l’allunatge de l’Apol·lo XI, que els ha col·locat en aquesta quarta plaça, i carrer en el que s’hi podia veure un dels elements més sorprenents d’aquesta Festa Major, el coet que presideix el carrer.

El cinquè lloc l’ha ocupat l’Òpera Turandot que han representat al carrer Sagunt. 335 punts cap als guarniments d’ambientació xinesa i els més de tres mil fanalets que hi pengen del sostre. Vallespir de Dalt ha optat a una sisena posició, amb 318 punts, gràcies al decorat que representa la història del Màgic d’Oz i les aventures de la Dorothy a través del camí de rajoles grogues.

Pel que fa a l’homenatge a Modest Feu, el carrer Papin ha aconseguit una setena posició que han valorat molt positivament. 316 punts dedicats al modernisme santsenc i als edificis que Modest Feu va deixar al nostre barri. Just darrere en la classificació, amb 295 punts, la història de la superheroïna Doli al carrer Valladolid ha convençut al jurat per col·locar-los en una vuitena posició en un any d’estrena per a la comissió de festes d’aquest carrer.

La classificació l’han tancat el carrer Guadiana, que ha obtingut 285 punts per col·locar-se en novena posició gràcies a la volta a Guadiana en 80 dies; el carrer Vallespir de Baix, als quals l’homenatge a Raffaellà Carrà els ha valgut per aconseguir 195 punts i una desena posició; i, finalment, el carrer Robrenyo, culer en el rànquing, amb 177 punts per al Casino Robrenyo - Las Vegas.

A més a més, com és habitual el jurat ha atorgat un seguit de guardons especials dedicats a alguns aspectes en concret que s’han valorat dels carrers. El reconeixement a l’originalitat ha estat per al carrer Sagunt, amb la seva història de la princesa Turandot. El guardó al detall artístic se l’ha endut el modernisme santsenc del carrer Papin, gràcies a l’esforç que han posat en les seves vidrieres que els han fet mereixedors d’aquesta menció. Finalment, el premi al millor sostre se l’ha endut el també guanyador d’aquest concurs, el carrer Alcolea de Baix, per aquestes bigues que recorren de costat a costat del carrer i formen el sostre de la Biblioteca Perduda.

Un cop acabat l’acte s’ha servit un refrigeri al pati del Centre Cívic del Casinet d’Hostafrancs, en què hi ha assistit les diferents comissions de festes, entitats i institucions. A aquesta entrega de premis hi ha fet acte de presència el tinent d’alcaldia de seguretat, Albert Batlle, la tinent d’alcaldia Laura Pérez, el regidor adscrit per ERC a l’Ajuntament de Barcelona Jordi Castellana, el regidor del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, la consellera portaveu per Junts per Catalunya al Districte de Sants Montjuïc, Georgina Lázaro, i el conseller portaveu per Ciutadans al Districte de Sants Montjuïc, David Labrador.