Tret de sortida a la Festa Major de Sants amb el pregó d'Elies Campo fent una crida a gaudir-la amb el veïnat i amb menys mòbils

Durant el pregó, que s'ha fet al parc de l'Espanya Industrial, l'activista santsenc que va ser un dels responsables de destapar el Catalangate, ha destacat la força del teixit veïnal i associatiu, animant a gaudir de les festes amb menys dependència del telèfon mòbil.

Comença la Festa Major de Sants 2022 amb el pregó al parc de l'Espanya Industrial a les vuit del vespre. Elies Campo ha estat el pregoner d'enguany i ha destacat la importància del teixit veïnal i associatiu santsencs en aquestes festes que s'allargaran fins al dissabte 27 d'agost.

Elies Campo ha començat el pregó posant èmfasi a la importància de la Festa Major per al barri i de poder-la recuperar en el seu format al complet després de dos anys. "L'esforç d'aquest any ha estat doble, recuperar la programació habitual, per una banda, i aconseguir-ho amb menys recursos i menys voluntaris per una altra". Elies ha animat a tot el veïnat a aprofitar la festa Major d'enguany per col•laborar amb la vida santsenca, "tant a les comissions de festes com al teixit associatiu del barri".

Campo ha seguit per comentar la trajectòria que arrossega dins el barri de Sants, explicant els seus inicis a l'Escola Proa o quan van començar a muntar Sants 3 Ràdio a la Parròquia de Sant Medir. "Teníem ganes i empenta per treballar i contribuir, i el barri ens donava la confiança i l'apoderament per poder-ho fer", ha expressat, afegint que aquests "pilars" que els va donar el barri de Sants són el que els ha ajudat en la vida professional.

Tot seguit, el pregoner ha fet menció de la seva trajectòria professional, motiu pel qual enguany ha estat notícia arreu del territori català. Elies Campo és l'enginyer santsenc que ha destapat el catalangate, i així ho explicava durant el pregó, alhora que ha alertat de les "distraccions digitals". "Us convido a viure la festa Major de Sants sense distraccions digitals. Apaguem les notificacions del mòbil durant uns dies, esborrem durant uns dies aquelles aplicacions que ens robin l'atenció. Aprofitem per ser del tot presents, viure els carrers, parlar més amb els veïns del barri i abraçar-nos més!".

Durant el pregó de la Festa Major de Sants de 2022 també hi ha intervingut Laura Pérez, tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, i Neus Munté, presidenta del Districte de Sants Montjuïc, que han celebrat el poder a ser partícips d'una Festa Major com ho havia estat sempre i han animat a tot el veïnat a gaudir-ne, sempre amb responsabilitat, i a aprofitar-les per promoure'n les relacions entre els veïns i veïnes que els rodegen.

Finalment, Pol Bridgewater, vicepresident de la Federació de la Festa Major de Sants, que ha valorat la feina de totes les comissions de festes dels carrers per tirar endavant una programació i uns guarnits tot i les adversitats que han viscut. Pol Bridgwater, tal com ho han fet prèviament la resta de representants, ha acabat el parlament sota el crit de "Visca Sants", clam ineludible i aplaudit per tot el públic assistent.

Video amb la retransmissió en directe del pregó de la Festa Major de Sants:

Retransmissió en directe de Sants 3 Ràdio del pregó de la Festa Major de Sants: