Més de 1500 persones assisteixen a la capella ardent per dir l'últim adeu a la cantant santsenca Núria Feliu

L'emotiu comiat s'ha celebrat al matí a la sala de plens del Districte de Sants-Montjuïc i al vespre el funeral a la Parròquia de Santa Maria de Sants, que s'ha quedat petita per poder acollir a tot el veïnat, entitats i institucions.

La capella ardent per acomiadar a la cantant santsenca Núria Feliu ha acollit més de 1500 persones al llarg de tot el dia, que han hagut d'arribar a fer cua a les portes de la seu del Districte de Sants Montjuïc, on es trobaven les despulles de la cantant. Al vespre s'ha celebrat l'emotiu acte de comiat a la Parròquia Santa Maria de Sants, que s'ha quedat petita per poder acollir els més de 600 veïns que s'hi han acostat

La capella ardent ha tingut lloc a la Sala de Plens de la Seu del Districte de Sants-Montjuïc, tal com havia desitjat la cantant, i ha estat oberta des de les onze del matí fins a les set de la tarda. Al llarg del dia no ha parat de passar-hi gent, més de 1500 persones amb la voluntat de donar a un últim adeu a la que per molts i moltes ha estat un referent com a artista i com a santsenca.

Núria Feliu va morir aquest divendres, a l'edat de 80 anys, a causa de les complicacions d'un ictus cerebral que va patir el març del 2021. Des d'aleshores el seu estat de salut havia empitjorat i s'havia hagut de mantenir allunyada de la vida pública, en un any en què les entitats del barri havien estat organitzant tot d'actes d'homenatge per celebrar el seu 80è aniversari.

Durant la capella ardent l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat que dedicaran una plaça de Sants a Núria Feliu, tot i que la ubicació encara no s'ha decidit. També hi ha assistit el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que ha destacat l'estima que hi havia cap a Núria Feliu i el seu compromís "insubornable" amb Catalunya i la llengua

 

De Sants al món

Nascuda al barri de Sants de Barcelona l’any 1941, Núria Feliu és considerada “una santsenca universal”. Va començar el seu viatge artístic com a actriu, a l’Orfeó Canigó de Sants, i va debutar com a cantant l’any 1965, en plena efervescència de la Nova Cançó. Des de llavors ha conreat un ampli ventall de gèneres musicals, demostrant que en català es pot i s’ha de cantar de tot: jazz, blues, cuplets, boleros, cançó tradicional, country, música italiana, francesa...

Les col·laboracions amb el gran pianista Tete Montoliu li van valdre el reconeixement internacional, i la seva vinculació amb el país l’han dut a actuar arreu dels Països Catalans, però també als casals catalans d’Europa i d’Amèrica. Núria Feliu s’ha dedicat també a la poesia, ha tingut una important presència als mitjans de comunicació i ha fet incursions al cinema.

Per la seva carrera artística i pel seu vincle amb Barcelona i Catalunya i amb el poble català, ha rebut diversos reconeixements i guardons entre els quals destaquen el títol de Senyora de Barcelona, la Creu de Sant Jordi i la Medalla d’Honor de la Ciutat, sense oblidar que el 2011 va ser la persona escollida per a la lectura del pregó de la Festa Major de Sants, barri en el qual va néixer, i que estima profundament.