Entrevista a Pol Bridgewater, vicepresident de la Federació de la Festa Major de Sants

A pocs dies de l’inici de les festes santsenques, el vicepresident de la Federació ens explica com serà el retorn a la total normalitat i com s’està preparant aquesta Festa Major tan esperada per tot el veïnat.

Entrevista a Pol Bridgewater, vicepresident de la Federació de la Festa Major de Sants
Entrevista a Pol Bridgewater, vicepresident de la Federació de la Festa Major de Sants

Pol Bridgewater és el vicepresident de la Federació d’Associacions i Comissions de Carrers de la Festa Major de Sants des de fa gairebé dos anys. Tot i no haver nascut a Sants, viu el barri com si fos seu i des de la seva incorporació l’any 2017 a la Comissió del carrer Guadiana no ha deixat d’implicar-s’hi. A pocs dies perquè comenci la Festa Major santsenca tan esperada pel veïnat l’entrevistem perquè ens expliqui com s'ha estat preparant al llarg dels últims mesos i com s'encara tant des de la federació com des de les comissions.

Pregunta: Estem ja a molt pocs dies que comenci la Festa, com està sent la preparació final, els últims detalls? Una festa major molt esperada...

Resposta: Doncs sí la veritat. És una setmana molt intensa, ahir es van fer ja els talls de carrers i ja estam les comissions treballant, aprofitant tots els espais possibles i muntant tots els elements doncs que formaran el decorat en si. Setmana molt intensa.

P: Ja vam poder començar a veure algunes de les comissions als carrers començant a muntar alguns dels decorats, tot i la previsió de pluja que hi havia per avui. Quines novetats hi trobarem en la Festa Major d'enguany, què és allò que més sorprendrà?

R: Novetats relatives. Segurament el més destacable és que tornem a la normalitat, és a dir, després de dos anys una mica estranys, fa dos perquè no hi va haver Festa Major, i fa un perquè n'hi va haver una a mig gas, enguany tornem a una Festa Major com la que vam tenir el 2019, amb horaris semblants, el mateix ús dels espais oberts, sense restriccions... Per tant, el que és nou d'enguany és el retorn a la normalitat. Sí que ens quedem amb l'experiència d'algunes activitats compartides. L'any passat ja va haver-hi un espai compartit, entre els carrers de Papin i Sagunt, ara no hi haurà espais compartits, però sí que hi haurà algunes activitats que fan diverses comissions, què és una de les coses que més ens agrada i que pot anar també els següents anys.

P: Parles d'aquesta normalitat que es pot recuperar, també pel que fa a la Federació. Com s'està recuperant de la pandèmia i com està actualment de salut?

R: Per sort, fa dos anys que hi soc i, per tant, no em puc queixar. Però en Jaume la Laura o l'Antonio, i abans la Gemma, que sí que estan molt implicats han hagut d'assumir anys dificilíssims i han hagut de tirar molt del carro i això s'ha de reconèixer al 100%.

P: Una pandèmia que ha marcat la Festa Major dels últims anys, com deies, ara ja amb total normalitat com s'encara? Hi deu haver moltes ganes...

R: Hi ha moltes ganes. Realment hem de reconèixer que els dos anys que hem tingut estranys afecten, trenquen el ritme natural de la Festa, però crec que si aquesta Festa Major va realment bé pot ser un revulsiu per reactivar-nos i que la del 2023 ja sigui encara millor.

P: L'any passat comentaves en aquests mateixos micròfons que la festa seria una prova en un context de pandèmia i que aquests anys ja us hi podríeu lluir més. Es podrà complir aquesta predicció?

R: Segur que serà més lluïda. Per començar, perquè l'any passat, si ho recordeu, la festa estava molt limitada. Tot això hauria d'anar tornant, a més a més a nivells d'horaris i de dies de festa. Per tant, la festa serà més intensa, això segur.

P: També per part dels carrers i les respectives comissions de festes. Comentàvem que ja n'havies vist algunes, com veus els decorats d'enguany?

R: Pel que he anat veient hi haurà molts temes literaris. Sé que hi ha alguns clàssics de la literatura universal, he vist una biblioteca per Sants... Els llibres jugaran un paper important aquest any.

P: Veurem com acaben sent tots aquests decorats que també hem anat descobrint des de la ràdio i que hem anat visitant les diferents comissions de festes per veure com s'ho van fent, i bé, quan parlàvem de tot això just començaves a ser vicepresident, com t'has adaptat al càrrec i com ha anat aquest temps de vicepresidència?

R: A mi m'ha anat molt bé, sobretot perquè em vaig incorporar a una junta que ja estava molt consolidada. S'havia fet tanta feina que per mi va ser molt fàcil adaptar-m'hi. El que crec que sí que ens fa molta il·lusió a tots és aquest any tancar-lo amb una Festa Major normal. Haver superat aquest moment difícil.

P: Parlant de la Festa Major, com a Pol quin és el moment que més destacaries de tota la Festa Major?

R: Em fa una mica de vergonya reconèixer-ho, però m'agrada molt el moment de l'entrega de premis. Potser perquè tinc un rerefons competitiu, però m'agrada molt aquest emoció quan van dient els carrers, quan en queden cinc, quan en queden tres, veure qui guanyarà... això m'agrada molt. No només això, també les activitats de cada dia, de nit, estar al carrer tantes hores... és cansat però gratificant.

P: Per acabar, hem parlat del que més destacaries, però pel que fa al barri de Sants, quina importància té tenir una Festa Major d'aquesta importància i reconeixement, com és d'important que es pugui celebrar i es faci en total normalitat?

R: Jo no soc de Sants, jo vaig néixer i vaig créixer a l'eixample, a la Sagrada Família, i es nota moltíssim la diferència entre un barri que té teixit social, associacionisme, que té veïns implicats, amb un que no tant. I és molt millor viure en el barri que té teixit social, que té activitats d'aquest tipus, que fa caliu, que fa coses al carrer, pn pots conèixer als teus veïns i realment, això és el que més marca la Festa Major.

Entrevista a Pol Bridgewater, vicepresident de la Federació de la Festa Major de Sants
Entrevista a Pol Bridgewater, vicepresident de la Federació de la Festa Major de Sants