Els Castellers de Sants ja es preparen per a la Festa Major de Sants, en què acolliran el concert unitari al seu escenari

Els concerts tornaran a ser el plat fort de les festes borinotes, amb Gertrudis com a cap de cartell, tot i que l'activitat castellera continuarà present amb la tradicional Diada de Festa Major i el pilar caminant de dissabte 27.

Els Castellers de Sants ja es preparen per a la Festa Major d'enguany, en què acolliran el concert unitari a l'escenari principal
Els Castellers de Sants ja es preparen per a la Festa Major d'enguany, en què acolliran el concert unitari a l'escenari principal

A pocs dies perquè comenci la Festa Major de Sants 2022 la colla dels Castellers de Sants ja prepara els últims detalls perquè tot surti rodat. Enguany acolliran el concert unitari de la Festa Major de Sants al seu escenari del pàrquing del carrer Viriat, a tocar de l'estació de Sants, amb els grups Whale Trip i Gertrudis. No hi faltarà l'activitat castellera el dissabte 27, amb la tradicional Diada a la plaça Bonet i Muixí i el pilar caminant fins al parc de l'Espanya Industrial. Per conèixer com s'està preparant la colla per a aquesta setmana intensa parlem amb Guillem Andrés, membre dels Castellers de Sants.

Pregunta: Bé, ja deveu estar preparant els últims detalls, ja hem vist el programa amb tot d'activitats durant aquesta pròxima setmana de Festa Major que s'espera ja aquí al barri santsenc. Queda ja menys d'una setmana per a què comenci, deuen ser dies de molta intensitat i de molta feina, no?

Resposta: Sí, evidentment sobretot ara el que toca és preparar l'espai, la programació ja fa mesos que la tenim i ara és adequar una mica l'espai per donar la benvinguda a tots els assistents que vinguin i evidentment amb moltes ganes de tornar a viure la Festa Major com l'hem viscut abans de pandèmia. A més a més aquest any l'espai dels concerts l'ampliem una mica més, per tant, encara hi podrà cabre més gent. Molt contents d'això, també posant en valor aquests dos últims anys que vam continuar fent activitats i que hem mantingut al màxim la Festa major. Però, evidentment, poder acollir de nou els concerts que tindrem aquest any amb tota la gent que vindrà ens fa molt contents també.

P: Aquest any ja serà al 100% la festa, com està sent la preparació fins ara, que està sent el més complicat?

R: Aquest any la qüestió és veure quanta gent vindrà. Sabem que vindrà molta gent i potser haurem de recuperar hàbits que els dos últims anys eren inferiors. Aquest any haurem de ser molts borinots ajudant perquè realment és l'espai de Festa Major que acull més gent a Sants i també és una responsabilitat que la gent que vingui s'ho passi bé. Sabem que haurem de ser-hi a molts llocs alhora, però satisfet si amb ganes de tirar-ho endavant.

P: Caldrà que hi hagi borinots disposats a ser-hi durant tota la setmana, com esteu notant la col•laboració, sobretot en aquestes últimes setmanes?

R: Sabem que la Festa Major és una gran fita de la temporada. A nivell casteller no fem grans castells, però a nivell social és l'acte més important que fem en tot l'any. Són vuit dies de programació cada dia, amb concerts multitudinaris, amb activitats al matí i a la tarda... sabem que és molt important i la colla n'és conscient i sap que cal quer hi siguin per donar la seguretat que tot surti bé.

P: Com comentaves hi ha programació matí, tarda i nit, que es tradueix en moltes activitats, però quines són les novetats que hi podrem veure?

R: Aquest any estem molt contents d'acollir també el concert unitari que es fa, que altres anys s'ha fet a altres espais, i hem mantingut l'aposta que, tenint l'escenari més gran de tot Sants a la Festa Major, creiem que és l'espai oportú per acollir aquest concert unitari de la Festa Major. Er tant, aquest any tindrem aquest concert unitari que tocaran els Whale Trip, que surten d'un concurs que van guanyar, i després Gertrudis que és un dels cap de cartell que portem aquest any. Serà un dels dies forts d'aquesta Festa Major i vindrà molta gent.

P: Més enllà de les novetats que porteu els borinots, quines són les activitats que mai no hi falten a la vostra programació?

R: Jo crec que un dels que sempre hi és i que no falla mai és Miquel del Roig, que fa deu anys que ve el dimecres. Hi ha altres grups que han anat tocant i també repeteixen i que sabem que triomfen molt i que agraden molt al públic i abracen un públic molt divers. També volem això, que vingui públic divers, que no sigui només una Festa per gent jove, sinó que tota la gent del bari pugui venir-hi. Pel que fa a l'activitat més castellera és l'últim dia de Festa Major, fem l'actuació a Bonet i Muixí i després el pilar caminant. Aquest any canvia una mica el recorregut i el tancarem a l'Espanya Industrial. És un dels actes que acull molta gent, que els últims anys ens hem vist fins i tot sorpresos perquè veies la cua de gent que es feia darrere del pilar i és realment impressionant.

P: Abans d'acabar, quin és el vostre moment preferit de tota la Festa Major? Des dels Castellers de Sants què en destaqueu?

R: Jo crec que el moment aquest una mica màgic que es fa amb el pilar caminant. Estem molt contents de la transformació que hi ha hagut, amb tota la Festa Major. Fa uns anys fèiem una Festa Major més petita i a poc a poc l'hem anat pujant pel que fa a grups i pel que fa a l'espai i la gent que ve. El pilar caminant també és una demostració d'això, hem instaurat una tradició que no hi era altres anys, i aquests últims anys ha estat realment impressionant.

Els Castellers de Sants ja es preparen per a la Festa Major d'enguany, en què acolliran el concert unitari a l'escenari principal
Els Castellers de Sants ja es preparen per a la Festa Major d'enguany, en què acolliran el concert unitari a l'escenari principal