El Poble-sec celebra la seva Festa Major en plena normalitat amb un pregó dedicat al personal sanitari del barri

El pregó de la Festa Major del Poble-sec es va celebrar el passat divendres i les festes s'allargaran fins al proper 24 de juliol, amb activitats de tota mena per a tot el veïnat

Divendres al vespre es va donar el tret de sortida a la Festa Major del Poble-sec, que aquest cap de setmana ja ha celebrat les primeres activitats, en unes festes que enguany tornen a la plena normalitat. Divendres 15 va ser el torn del pregó, que es va fer a la plaça Navas amb el toc de festa amb les colles de cultura popular del barri, i seguidament un pregó, enguany, fet a tres veus, amb un clar reconeixement al personal sanitari i al que ha patit durant la pandèmia.

El pregó va ser a càrrec de la Soraya Donoso, treballadora social del CAP Les Hortes; Mònica Coll, infermera del CAP Les Hortes; i Jordi Altirriba, metge del CAP Manso. En el seu discurs van començar fent un repàs de com van viure ells la pandèmia al barri del Poble-sec, van continuar posant en valor la feina dels Centres d'Atenció Primària i van acabar fent tot un seguit de recomanacions per gaudir de la Festa Major. 

Els representants del pregó de Festa Major poblesequí explicaven que quan els van fer la proposta de ser els pregoners van tenir "un sentiment de gratitud, pel gran reconeixement que significa per l'esforç que ha hagut de fer l'atenció primària", tot i que afegien que a aquest moment el va seguir un "ai mare, què farem", que van haver de resoldre.

Durant el pregó van aprofitar per posar en valor la tasca del personal sanitari i en concret de l'Atenció Primària. "Som la porta d'entrada al sistema sanitari i el referent de les persones durant tota la seva vida", expressaven. Per això demanen més reconeixement i "respecte institucional", exigint un pressupost per a l'Atenció Primària del 25% del total destinat a salut, per evitar el desbordament que pateixen i així poder atendre totes les necessitats dels veïns i veïnes.

Van també esmentar l'orgull que sentien de treballar al barri del Poble-sec, com a treballadors del CAP de Les Hortes i Manso. "És un orgull treballar en aquest barri, per totes i cadascuna de les persones que hi viuen, perquè vosaltres, dia a dia ens ajudeu a créixer com a professionals i com a persones".

Per acabar, van preparar un ampli decàleg de recomanacions per a viure una Festa Major Saludable. Entre aquestes s'hi incloïen "si beveu alcohol feu-ho amb l'estómac ple" i "si beus no condueixis", "penseu a portar menjar per si la nit s'allarga, un suc, un jersei i mocadors", o "aprofiteu aquestes festes per deixar el tabac". També van animar a tothom a participar de les activitats esportives de la Festa Major i a relacionar-se amb el veïnat per eixamplar la xarxa del Poble-sec. Van continuar advertint de la importància de protegir-se de la calor, utilitzant crema de sol, gorres i bevent aigua sovint i també dient "no" a qualsevol tipus de violència. Finalment, van demanar a tothom que cuidi del barri i de l'entorn i van acabar animant a tothom a gaudir de les festes sota el crit de "Bona Festa Major i Visca el Poble-sec".