La 29a edició del “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple” omple més de 500 piscines arreu de Catalunya

La jornada organitzada per la Federació Esclerosi Múltiple, entitat del barri del Poble-sec, ha comptat amb la participació de més de 100.000 persones i espera recaptar fins a 300.000€

La 29a edició del “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple” omple més de 500 piscines arreu de Catalunya
La 29a edició del “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple” omple més de 500 piscines arreu de Catalunya

L’entitat poblesequina Federació Esclerosi Múltiple ha organitzat un any més el “Mulla’t”, una jornada on més de 100.000 persones arreu de Catalunya s'han llençat a la piscina per recaptar fons per la investigació d’aquesta malaltia. En aquesta 29a edició hi ha participat mig miler de piscines de tot el territori i la FEM espera recaptar fins a 300.000 €.

Enguany el “Mulla’t” ha recuperat el seu format habitual després de la pandèmia i ha omplert fins a 550 piscines. A Barcelona, l’acte principal s’ha celebrat al Club Natació Atlètic Barceloneta, on hi ha assistit la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà; el conseller d’Economia, Jaume Giró, i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon.

L’objectiu d’aquesta jornada és recaptar fons per poder acompanyar les persones amb esclerosi múltiple i destinar fons a la recerca, i per fer-ho l’entitat poblesequina ha habilitat una donació virtual des de la mateixa pàgina web de l’esdeveniment.

El “mulla’t” va començar ara fa 29 edicions, el 17 de setembre de 1994, i des d’aleshores no ha parat de créixer. “Vam començar amb unes vint piscines i hem anat creixent, la veritat és que és espectacular”, celebra Rosa Masriera, la directora de la Fundació Esclerosi Múltiple, qui afegeix que “aquesta edició ha estat molt especial”, després dels dos anys de pandèmia.

La directora de la FEM ha explicat que el “Mulla’t” té dues vessants molt clares. “Per un costat, el coneixement de la malaltia, la sensibilització. És un dia que parlem de l’esclerosi múltiple abans, durant i després, que sortim a tots els mitjans, i és una manera de donar a conèixer la malaltia i d’explicar-la”, comenta Masriera.

La segona de les vessants a què fa referència Masreira és la recaptació de fons. “És importantíssim per dedicar diners a la recerca i mantenir tots els serveis d’acompanyament que oferim a les persones” ha subratllat, alhora que agreix el suport de tots els participants, que assegura que veuen el “Mulla’t” com “el segon acte a Catalunya amb més mobilització social després de la Marató de TV3”.

Laura Vilagrà, consellera de la Presidència, ha comentat que el Govern de la Generalitat vetlla per la sensibilització d’aquesta malaltia que “afecta a més de 9.000 persones al territori”. A aquestes declaracions s’hi ha sumat Josep Maria Argimon, conseller de Salut, qui ha assegurat que “la investigació és el que ens farà tenir millors tractaments i millor qualitat de vida”.

També el conseller d’Economia, Jaume Giró, ha agraït a la Fundació per l’Esclerosi Múltiple la feina que fan per donar visibilitat a les persones que pateixen aquesta malaltia i ha afegit que “hi ha tradicions que cal conservar i aquesta és, sens dubte, una d’elles”.

La seu de la Fundació es troba al carrer Mare de Déu del Remei, al barri del Poble-sec, des de l’octubre de 2021. Rosa Masriera explica que la zona els va agradar molt, “està molt ben comunicada i ens permet estar a prop de l’altre centre que tenim”. “Ja coneixem accions que es fan a nivell social a les que ens anirem afegint i l’acollida per part del veïnat és molt bona”, ha comentat la directora de la FEM, afegint que esperen “anar tenint més presència i poder oferir els nostres espais perquè la gent els pugui gaudir”.

La 29a edició del “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple” omple més de 500 piscines arreu de Catalunya
La 29a edició del “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple” omple més de 500 piscines arreu de Catalunya