Un dels parterres dels Jardins de la Rambla de Sants es mantindrà de forma provisional com a espai per a passejar-hi els gossos

L’Audiència Pública d'Estat del Districte de Sants-Montjuïc també va tractar temes com els locals ocupats, el Tanatori de Sants o les obres de la plaça d'Espanya.

L’Audiència Pública d'Estat del Districte de Sants-Montjuïc va tenir lloc dilluns a la tarda a la sala de plens del Districte. El veïnat dels nostres barris en va poder transmetre les queixes, suggeriments o comentaris que els preocupen i el regidor del Districte, Marc Serra, en va donar resposta.

El col·lectiu dels passejadors de gossos es va fer veure amb presència a l’Audiència per tornar a protestar contra la reforma dels jardins de la Rambla de Sants, que col·locarà tanques al voltant dels parterres per evitar que aquests siguin malmesos. Aquesta reforma ja està licitada i en marxa, però el regidor del Districte va explicar que mantindran un dels parterres de forma provisional com a espai per passejar-hi gossos.

Des del col·lectiu de passejadors de gossos hi va intervenir Alejandro Abellán, qui va exigir que “el Districte declari de manera oficial el parterre de davant l’edifici de l’antic metro transversal com a àrea de gossos i que destini les partides pressupostàries que siguin necessàries per cobrir escrupolosament amb totes i cada una de les necessitats de cada gos i cada gossa”.  L’Alejandro va continuar advertint que “no marxarem del nostre parterre” i que es quedaran allà perquè “entenem que ha esdevingut de manera natural la nostra zona d’àrea d’esbarjo per gossos”.

El regidor del Districte va contestar que “els parterres no són espais de gossos, els parterres són allà perquè hi creixi verd” i va apuntar que “la gent que vol gaudir d’una rambla amb verd té dret a que hi hagi verd”. Tot i això, els va anunciar que mantindrien l’espai que reclamaven com a espai provisional per a gossos, a l’espera de tenir un projecte i poder-hi fer una intervenció. Això sí, Marc Serra va assegurar que la instal·lació de tanques als parterres dels jardins de Sants continuaria endavant en la resta dels espais.

Seguidament, la veïna Lídia Mirete va assistir a l’Audiència Pública per denunciar la presència d’un local ocupat per una suposada màfia al barri i les molèsties i inseguretat que aquest genera. “Al barri de la Font de la Guatlla tenim un problema bastant greu, que és que tenim l’ocupació d’un local”, denúncia la Lídia. “Una ocupació que no és per gent que ho necessita, sinó per una màfia. Aquests senyors no només ocupen, sinó que intimiden a gent que portem tota la vida a l’escala”, ha continuat lamentant la veïna fontguallenca.

Marc Serra va afirmar estar al corrent de la situació i que els serveis de prevenció ja hi estan treballant. Malgrat tot, va confessar que “com a Ajuntament no podem exercir cap acció, és la llei” i que no hi poden enviar la Guàrdia Urbana sense una ordre judicial. “Qui ha d’iniciar l’acció és la propietat, no podem desallotjar si no hi ha una ordre judicial, i qui l’ha de demanar és el propietari”, va comentar Marc Serra.

Des de la Plataforma Stop Tanatori també es van fer veure amb les intervencions de tres dels seus membres, mostrant la seva indignació per la suspensió de llicències a serveis funeraris que ha publicat l’ajuntament, que no afectarà les obres del tanatori de Can Climent. Així ho expressava Carlos Fernández: “Aquesta moratòria arriba dos anys i mig després que la Plataforma Stop Tanatori comencés a alertar sobre els inconvenients d’incorporar aquestes instal·lacions en zones densament poblades com és l’entorn de Can Climent. Sants no s’ho mereix això”.

Marc Serra ha respost que aquesta moratòria no podia afectar el tanatori de Can Climent encara que s’hagués fet un o dos anys enrere. “Aquesta moratòria hagués pogut evitar el Tanatori de Sants si s’hagués aprovat el 2019. Si s’hagués aprovat el 2020 o el 2021 no s’hagués pogut evitar aquest tanatori, perquè les suspensions només afecten aquells privats que encara no han tramitat el pla especial”. Per altra banda, ha convidat als veïns de Stop tanatori a “participar d’aquest procés d’elaboració d’aquest Pla d’Usos de Serveis Funeraris a la ciutat de Barcelona”.

Per acabar, en Just Arrizabalaga ha preguntat sobre la situació de les obres de millora de l’accessibilitat a les estacions de metro de plaça Espanya. “Fa molt temps que van començar les obres a les dues estacions de metro de plaça Espanya. Voldria saber si s’està complint el calendari previst inicialment en aquestes obres?”, ha preguntat en Just.

La gerent del Districte, Aida Guillen, ha respost que “respecte a els terminis d’aturada de les obres que està fent la Generalitat, d’accessibilitat del metro de la línia 1 i la línia 3, resten aturades des de fa un parell de mesos, i, per tant, es preveu que es puguin reprendre al setembre o a l’octubre”.

Retransmissió de tota l'Audiència Pública d'Estat del Districte de Sants-Montjuïc: