Clam unànime contra les retallades a la residència de gent gran Mossèn Vidal i Aunós al Plenari del Districte de Sants-Montjuïc

Al Consell Plenari també s'ha rebutjat una proposició del grup municipal de Valents demanant el desallotjament de Can Vies, que només ha rebut el suport de Ciutadans.

El Consell Plenari del Districte de Sants Montjuïc ha aprovat per unanimitat donar suport a la petició de la Coordinadora Familiars de Residències 5 + 1 d’ampliar les ràtios de personal a les residències de gent gran, i instar al Govern de la Generalitat a vetllar pel compliment de les condicions de l’adjudicació per evitar la reducció de gericultors. Aquesta és una victòria per als familiars de la residència pública Mossèn Vidal i Aunós, del barri de la Bordeta, que fa temps que lluiten per evitar que l’empresa gestora redueixi personal a la residència.

La proposició ha estat impulsada per Barcelona en Comú i aprovada per unanimitat de tots els grups municipals i el conseller Jaume Gaixas ha explicat els punts que inclou: “Manifestar el compromís del Plenari del Districte de Sants Montjuïc amb la gent gran que viu a la residència pública Mossèn Vidal i Aunós; recolzar la petició de la Coordinadora Familiars de Residències 5+1 d'ampliar les ràtios de personal a les residències de gent gran; donar suport a la petició dels familiars de la Residència Mossèn Vidal Aunós que exigeixen que l’empresa gestora mantingui el nombre de gericultors i hores d’atenció presencial existents en el moment de l’inici de la seva gestió; instar al Govern de la Generalitat a vetllar pel compliment de les condicions de l'adjudicació, de manera que s'eviti la reducció de gericultors; i instar als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya a abordar les iniciatives legislatives corresponents destinades a revisar en profunditat l'actual model de gestió de les residències de gent gran de titularitat pública”.

El Consell Plenari ha començat amb l’informe del regidor, on Marc Serra ha donat a conèixer les novetats que afectaran el Districte de Sants Montjuïc del Pla d’Estudi de Convivència en l’Oci Nocturn. El regidor ha informat de la instal·lació de nous sonòmetres al carrer Blai i al carrer Nou de la Rambla. També ha informat de l’acord amb els bars i restaurants de la zona perquè contractin dos informadors responsables de fer complir les normatives als clients d’aquests. Finalment, ha anunciat l’acord amb Sala Apolo per oferir un descompte del 50% de l’entrada a qui hi entri abans de la una de la matinada, amb l’objectiu d’evitar que la gent s’acumuli als entorns de la discoteca i ho faci a l’interior.

Pel que fa a les proposicions, el grup d’Esquerra Republicana ha demanat incloure dins el pla previst pel trasllat del Futbol Club Barcelona a l’Estadi Olímpic Lluís Companys mesures relatives a seguretat, convivència, civisme, mobilitat i perspectiva de gènere. “Creiem que es tracta d’una gran oportunitat per ordenar i orientar la muntanya i parc de Montjuïc de forma que els veïns i veïnes no vegin un perjudici en el seu dret al descans”, ha explicat Josep Pérez Calvo, conseller portaveu d’ERC al Districte en relació amb la proposició, que ha estat aprovada per unanimitat.

Per altra banda, Junts per Catalunya ha demanat al govern del Districte que creï un catàleg d’elements patrimonials protegits del Districte i que en faci difusió. “L’objectiu de la proposició és posar en valor el patrimoni històric i cultural dels nostres barris”, ha comentat Georgina Lázaro, consellera portaveu de Junts al Districte. Lázaro ha afegit que a Sants Montjuïc “tenim la sort de tenir entitats arrelades als barris que treballen en l’estudi d’aquest patrimoni i que vetllen per la seva conservació”, i ha afirmat que cal que al costat d’aquesta activitat associativa hi hagi el Districte. La proposició ha estat aprovada per unanimitat.

La proposició que no ha estat aprovada, pels vots en contra del govern i d’Esquerra Republicana, ha estat la del grup Valents, en referència al desallotjament de Can Vies. El portaveu del grup ha demanat “el desallotjament de l’edifici de Can Vies per finalitzar la construcció d’una rampa d’accés a la rambla elevada del calaix de Sants”, argumentant que “Can Vies és un edifici ocupat il·legalment des de fa 25 anys”. Només Ciutadans i el mateix grup Valents hi ha votat a favor.  

Pel que fa als precs, tots han estat acceptats. Esquerra Republicana de Catalunya n’ha presentat dos, en què demanen augmentar les dotacions de Guàrdia Urbana per dur a terme inspeccions de llicències de locals d’oci nocturn i, en l’altre prec, que Districte catalogui l’estudi de fotografia Daguerre com a Bé Cultural d’Interès Local.

Junts per Catalunya ha demanat que Districte informi sobre les modificacions proposades per la Taula d’Esports que han estat incorporades i el motiu de les que han estat rebutjades. Junts també ha sol·licitat la neteja del solar ubicat al carrer Mare de Déu de Port 230 i d’instal·lació d’una porta per evitar que s’hi acumulin residus.

Ciutadans, per altra banda, ha aprofitat el seu prec per demanar d’instal·lació d’una escala mecànica al lateral de les piscines municipals de Miramar. “Degut a que les escales que actualment van a aquestes piscines municipals són de pedra i de difícil accés, i donen sensació d’inseguretat, demanem que el govern del Districte, aprofitant els Fons Europeus estudiï instal·lar una escala mecànica al lateral de les piscines municipals”, ha comentat David Labrador, conseller portaveu de Ciutadans al Districte.

Per acabar amb els precs, el grup parlamentari Valents ha instat al govern municipal a augmentar el control per part de la Guàrdia urbana i Serveis Socials davant l’explotació de persones per part de màfies. Finalment, en el torn de preguntes el grup municipal Ciutadans ha preguntat per què no hi ha activitat a les obres del Centre d’Atenció Integral de La Marina.

Retransmissió de tot el Consell Plenari del Districte de Sants-Montjuïc: