Jaume Gubianas és el guanyador del 26è concurs de cartells de la Festa Major de Sants 2022

Les festes, que se celebraran del 20 al 27 d'agost, comptaran amb la participació d’onze carrers guarnits i el pregoner serà l'enginyer santsenc Elies Campo.

La presentació del cartell de la Festa Major de Sants va ser aquest divendres al saló de plens del Districte de Sants Montjuïc. El cartell guanyador d’enguany és obra de Jaume Gubianas, que és dissenyador gràfic i il·lustrador, i s’ha imposat a uns altres 30 cartells en la 26a edició d’aquest concurs. El cartell mostra un mosaic de colors càlids, festius i s’hi poden veure veïns i veïnes guarnint carrers, els diables, els castellers o els bastoners. El centre del cartell el protagonitzen els gegants nous de Sants, el Xava i la Xinxa.

A la presentació es va anunciar qui serà el pregoner de la Festa Major d’aquest 2022, l'enginyer santsenc Elies Campo, que va treballar a Silicon Valley en empreses com WhatsApp i Telegram i actualment és investigador del Citizen Lab, on la seva recerca actual es focalitza a investigar l’espionatge digital contra la societat civil. Format a l'Escola Proa del nostre barri, va participar del grup de joves que van impulsar Sants 3 Ràdio i va ser col·laborador del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta en temes digitals.

El pregó serà el 20 d’agost al Parc de l'Espanya Industrial i donarà el tret de sortida a les festes santsenques, en què enguany hi participaran 11 espais guarnits: carrer Sagunt, carrer Alcolea de Baix, carrer Alcolea de Dalt, carrer Guadiana, carrer Valladolid, carrer Vallespir de Dalt, carrer Finlàndia, carrer Papin, plaça de la Farga, carrer Vallespir de Baix i carrer Robrenyo. També hi haurà espai per la Festa Major Alternativa de Sants i els Castellers de Sants.

La Festa Major d’enguany recupera la normalitat després de dos anys marcats per la pandèmia. Gemma Solsona, de la Federació de la Festa Major de Sants, anunciava que “per fi podem dir que recuperem una Festa Major amb normalitat” i afegia que, tot i que “la Covid està present entre nosaltres, la situació ens permet pensar en una festa major amb tota la seva plenitud”.