Les Cotxeres s'omplen d'esportistes i clubs de tots els barris del districte per celebrar la 19a Festa de l’Esport de Sants Montjuïc

La festa posa punt final a la temporada dels clubs del districte, i reconeix els mèrits col·lectius i individuals que han assolit els prop de seixanta premiats.

La XIX Festa de l’Esport de Sants Montjuïc es va celebrar dimarts a l’auditori de les Cotxeres de Sants amb més de 300 assistents. Aquesta trobada, organitzada per Sants 3 Ràdio i EL3.CAT, posa punt final a la temporada esportiva de tots els clubs i entitats del districte i reconeix els mèrits col·lectius i esportius que s’han assolit, amb gairebé una seixantena de premiats.

La gala va començar amb els premis a la trajectòria, en què es va premiar als clubs que enguany han celebrat algun aniversari. Des del desè any del Club Gimnàstic Barcelona, el 15è del CE Terra Negra, el 25è del CE Maristes de Sants les Corts, el 30è del Handbol BCN Sants, el 55è del Club Judo Condal, el 75è del Mercat Nou Magòria, el 90è de la UEC de Sants, el 100è del Foment Excursionista de Barcelona i de la UE Sants, i finalment el 105è de l’Agrupació Ciclista Montjuïc.

Seguidament, es va fer entrega dels premis de la Unió Esportiva Sants. Martí Odriozola, qui ha estat el narrador dels partits del primer equip del club blanc-i-verd, va ser l’encarregat d’atorgar aquests premis. El guardó a millor jugador va ser per a Oriol Antonell i el de màxim golejador es va repartir entre Guillermo, Raúl i Favio, que tots ells han acumulat 6 gols en la temporada.

Tot seguit es va passar a fer entrega dels premis al Mercat Nou, i ho va fer Guillem Borràs, presentador del Freqüència Taronja a Sants3Ràdio. En aquesta categoria es va entregar el premi de millor jugador a Pol Fernàndez i el de màxim golejador a Israel Frieros, qui al llarg de la temporada ha assolit 17 gols.

A continuació es va passar a fer entrega dels premis col·lectius, als equips que en aquesta temporada han excel·lit. El premi a la millor temporada va ser per al Club Atlètic Ibèria, el guardó a la projecció de futur per al júnior del Jac Sants, a la millor progressió per al femení de la UE Sants, a l’equip més competitiu per al femení del CE Mediterrani, i a l’equip revelació per al femení també del CB Saps. Finalment, en aquesta mateixa categoria es va guardonar a l’APA PobleSec i l’Atlètic la Palma amb el premi a l’expansió, a la UE Poble Sec amb el premi a la perseverança i al BUC masculí amb el premi al campió.

Pel que fa a les mencions de qualitat, aquesta categoria va premiar l’Handbol BCN Sants, club del qual el juvenil femení es va proclamar campió de primera catalana, i al femení del Barnasants, qui han acabat segones a Primera Divisió. També es va premiar al Petanca Sants, a Atles Esports, a la Volta a Catalunya, a la CE La Marina, i al Club Beisbol Barcino.

Seguidament, va ser el torn dels premis individuals, reconeixements amb noms i cognoms. En aquesta categoria els premiats van ser: la màxima golejadora futbol sala va ser Ruth Argelich, el màxim golejador futbol sala Eric Rodoreda, la màxima golejadora futbol Yuleibi Justina, el màxim golejador futbol Samuel Blanco, la portera menys golejada Isabel Asensio, el porter menys golejat Christian Ruiz, la màxima anotadora en bàsquet Claudia Taltavull, el màxim anotador en bàsquet Marc Girondo, el màxim anotador en rugbi  Hernan Pintos, la màxima anotadora en rugbi Carmen Burillo, la màxima anotadora en waterpolo Clara Espar, i, finalment, el màxim anotador en waterpolo Álvaro Garcia.

La gala de la dinovena festa de l’esport de sants Montjuïc va acabar amb un refrigeri que tots els assistents van poder compartir. En la gala hi van assistir Marc Serra, regidor del Districte de Sants-Montjuïc, Neus Munté, presidenta del Districte de Sants-Montjuïc, Albert Deusedes, conseller d’esport del Districte de Sants-Montjuïc, Lluïsa Erill, presidenta del Secretariat d’entitats, Jordi Castellana, regidor d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona, Paco Sierra, regidor de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona i Josep Bou, regidor del PP a l’Ajuntament de Barcelona.

Retransmissió en video de la 19a Festa de l'Esport de Sants-Montjuïc