Ana Trapero serà la nova consellera per Barcelona en Comú al Districte de Sants Montjuïc

Trapero, que substituirà a Ancor Mesa al proper plenari, s’encarregarà dels barris de la Marina com a consellera de govern i portarà les àrees de gènere, feminisme i LGTBI.

Ana Trapero serà la nova consellera per Barcelona en Comú al Districte de Sants Montjuïc
Ana Trapero serà la nova consellera per Barcelona en Comú al Districte de Sants Montjuïc

Ana Trapero és veïna del barri de la Marina i serà la nova consellera per Barcelona en Comú al Districte de Sants Montjuïc, substituint a Ancor Mesa, qui es va acomiadar al darrer consell plenari del Districte. Trapero s’encarregarà dels barris de la Marina com a consellera de govern i portarà les àrees de gènere, feminisme i LGTBI.

Pregunta: Com encareu aquest final de legislatura?

Resposta: Jo personalment amb molta il·lusió i responsabilitat, per la feina que ja han fet els meus companys, tant l’Ancor Mesa com la resta de l’equip de govern. Amb la responsabilitat de poder continuar aquesta trajectòria de tot l’equip de govern que tenim per la resta de mandat.

P: Ets veïna de la Marina, com veus els barris del districte i en concret el de la Marina?

R: Concretament de la Marina molt bé. Durant aquest mandat i l’anterior hem fet molta feina i el barri s’ha transformat d’una manera molt visible i molt important, i encara estan en marxa projectes de gran transformació, com per exemple, a la Marina del Prat Vermell, que es duplicarà el volum del barri. A la resta de barris, tot i que no els conec gaire, en general s’està treballant molt per transformar i cohesionar els barris de tot el Districte.

P: T’han transmès ja algunes necessitats? Quines han de ser les prioritats al districte?

R: Soc una persona que sempre he estat, concretament al barri de la Marina, molt en contacte amb el veïnat, perquè he participat de moltes associacions i entitats, i una mica conec perfectament quines són les necessitats. Però, en aquesta banda institucional que estaré ara, escoltar al veïnat és primordial. I continuar treballant en aquesta transformació i, sobretot, vetllar pel benestar dels veïns. L’eslògan de “posar la gent al centre” és primordial i, particularment per mi, el segueixo al peu de la lletra.

P: Com vius aquesta incorporació a mitja legislatura amb els companys i companyes de partit?

R: Com que ells ja tenen el mandat encarrilat, doncs jo vinc a sumar aquesta feina que feia fins ara el conseller Ancor Mesa, doncs sumar per encarar aquest final de mandat amb tota la força que s’espera d’un equip complet. Per això, els últims mesos, com que Ancor Mesa ja estava fent les tasques d’alcaldia, estava una mica minvat l’equip i llavors, jo vinc a treballar força.

P: A nivell personal, qui és Ana Trapero i com entra en la política?

R: Ana Trapero és una veïna, bàsicament. Una veïna amb vocació de servei. La meva trajectòria personal i professional sempre ha estat mirant cap als altres. En la vida professional com a sindicalista, perquè sempre he estat delegada sindical, i a la vida personal, sempre he participat del teixit associatiu del barri, des de ben joveneta com a monitora d’esplai, a participar en entitats culturals, entitats molt arrelades al barri. Aquesta és la meva trajectòria, que es pot resumir en veïna amb vocació de servei.

P: Com veus de salut el teixit associatiu dels nostres barris?

R: Un Districte que té aquest caire de ser tan associatiu, veig que en general, la pandèmia ha fet mal. La gent, després d’estar a casa, costa que torni a arrancar, a participar en els espais, però en general, tenim associacions centenàries. Jo crec que això és un molt bon senyal que tirem endavant.

P: Què pot aportar Ana Trapero a la política municipal del Districte de Sants Montjuïc?

R: Puc aportar la meva visió més social. De fet, hem reorganitzat una mica l’equip i jo portaré els barris de la Marina com a consellera, i portaré les àrees de gènere, feminisme i LGTBI, perquè sempre m’he mogut amb entitats relacionades. Aleshores, jo crec que puc aportar una mirada fresca i nova.

P: Per acabar, quin missatge donaries com a nova consellera al Districte als veïns i veïnes?

R: Sobretot força, perquè estan venint temps difícils. Força, i que des de les institucions intentarem vetllar pel benestar de la ciutadania.

Ana Trapero serà la nova consellera per Barcelona en Comú al Districte de Sants Montjuïc
Ana Trapero serà la nova consellera per Barcelona en Comú al Districte de Sants Montjuïc