La Festa Major de la Marina arranca amb la lectura del pregó en format d’homenatge a tres grans activistes veïnals i culturals del barri

Benito Main, Maria Ortega i Diego García han donat el tret de sortida a les festes del barri. Abans del pregó, l'animació infantil, la tabalada, i la sindriada de La Marina Viva han omplert la plaça.

La Festa Major de la Marina arranca amb la lectura del pregó, enguany en format d’homenatge a tres grans activistes veïnals i culturals d’aquest barri. Els encarregats de donar el tret de sortida de les festes marineres han estat Benito Main, Maria Ortega i Diego García, que ho han fet en un emotiu acte a la plaça de La Marina. Abans del pregó, l'animació infantil, la tabalada, i la sindriada de La Marina Viva han omplert la plaça. 

Maria Ortega és activista veïnal i feminista de la Marina i en la seva intervenció ha comentat que, el que el barri necessita és “la unió”. “Fa setanta anys que soc aquí i he vist com hem aconseguit coses que eren impensables i penso que si estem units aconseguirem el que necessitem i el que nosaltres pensem que ha de ser el nostre barri”, ha assegurat Maria Ortega.

D’ella n’ha parlat la seva neta, que ha volgut ressaltar “la teva tenacitat, la teva força, dedicació i ganes de lluitar constantment pel benestar dels veïns i veïnes dels barris”. La neta de Maria Ortega ha afegit que la seva àvia diu que “el barri ha d’estar sempre unit, que no podem consentir que es perdi la nostra identitat de barri”.

Per altra banda, Benito Main és escultor del barri de la Marina molt conegut entre els veïns i veïnes. Ell ha assegurat que fa la feina que fa perquè se sent amb l’obligació de fer-la i que “els que tenim la virtut de poder i saber fer les coses, estem obligats a fer-les”.

El seu net ha explicat que una de les coses que li agradaria al seu avi és poder “passar el testimoni als joves del barri perquè tota la feina que ha fet amb altres artistes de la Marina no es perdi”. El net de Benito Main ha acabat agraint-li la feina que compartit amb els mariners i les marineres i assegurant que aquesta perdurarà en el temps, “com ho faran les teves obres”.  

Finalment, Diego García és un activista veïnal del barri de la Marina a qui també s’ha volgut homenatjar en aquesta lectura de pregó. García ha reconegut que “necessitem molta gent jove perquè la Marina segueixi sempre endavant”. L’activista mariner ha afegit que “nosaltres també vam començar de joves, i els joves han de pensar que els seus pares han fet quelcom per aquesta Marina, i animar-se perquè això no decaigui”.

També ha estat la seva neta l’encarregada de retre-li aquest homenatge, i ho ha fet apuntat que “sempre has estat treballant conjuntament amb Benito Maín, i molts altres veïns i veïnes, aportant el teu temps i dedicació per millorar aquest barri”. Ha dit també que “com a neta puc dir-te que estic orgullosa del meu avi, i com a veïna et dono les gràcies per tot el temps i esforç que has dedicat participant en tantes activitats i projectes”.

El regidor del Districte de Sants Montjuïc, Marc Serra, ha assistit també al pregó de la Festa Major de la Marina per acompanyar als mariners en el tret de sortida de les seves festes. “És Festa Major, és temps de gresca, és temps de passar-ho bé, és temps de cantar, de ballar, de beure, amb moderació, és temps de conèixer nous veïns i veïnes”. Marc Serra ha volgut comentar també que “és important també en un context de festa major que els homes ens corresponsabilitzem perquè les nostres veïnes, germanes, filles, mares, puguin també sortir de Festa Major, passar-s’ho bé, i no passar por a l’hora de tornar a casa seva”. El regidor del Districte ha acabat amb “Visca la Marina i visca la Festa Major”.  

La Festa Major marinera fa setmanes que organitza actes arreu del barri per a tot el veïnat i s’allargarà fins al proper 28 de juny. Demà divendres els mariners i les marineres més menuts podran gaudir de la Festa de l’Aigua, mentre que al migdia hi haurà la Caragolada de la Festa i la jornada acabarà amb el Vespre d’Havaneres.

De la Festa Major de la Marina també en destaca la Mostra d’Entitats del barri, que se celebrarà el dissabte des de les onze del matí i fins a dos quarts de vuit del vespre al parc de Can Sabaté. Durant el matí de diumenge hi haurà la Festa Major Infantil i, com no hi pot faltar, des de dos quarts d’onze fins a les sis de la tarda de diumenge 26 els mariners i les marineres podran gaudir o participar del tradicional Concurs de Paelles.