Judit Crehuet guanya el 24è concurs de cartells de la Festa Major del Poble-sec 2022, que tindrà lloc del 15 al 24 de juliol

El Molino va ser l’escenari de la presentació del cartell de les festes poblesequines, on també es va donar a conèixer el domàs de l’Orgull Poblesequí que molts balcons del barri ja llueixen.

Judit Crehuet s’ha proclamat guanyadora del 24è concurs de cartells de la Festa Major del Poble-sec 2022. L’acte de presentació del cartell de les festes poblesequines, que tindran lloc del 15 al 24 de juliol, es va celebrar a El Molino, on també es va presentar el domàs de l’Orgull Poblesequí que ja llueix a balcons del barri.

La guanyadora del concurs de cartells de la Festa Major del Poble-sec ha volgut “donar les gràcies per donar-me l’oportunitat de poder formar part d’aquestes festes” i ha comentat que “em fa molta il·lusió saber que puc contribuir a aquest tipus de festes i que els meus dibuixos decorin els carrers de la ciutat”.

Pel que fa al cartell, Crehuet ha explicat que ha volgut agafar diferents elements del barri, arquitectònics com El Molino, o culturals com els castellers o els capgrossos. “Per sobre de tots aquests elements volia que destaqués la silueta d’aquestes dues persones ballant, com una forma de representar que el protagonista de les festes i del barri és la seva gent”, ha afegit la Judit.

Antoni Reig, president de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, ha desitjat que “des del dia 15 fins al 24 de juliol puguem celebrar la nostra Festa Major, amb alegria, normalitat i retrobada”. També ha volgut aprofitar l’ocasió per “expressar l’agraïment a tot el veïnat i entitats del barri que s’impliquen en l’organització i participació de la festa”, ja que “sense les associacions i el veïnat organitzat no hi hauria Festa Major”.

Aquest cartell és només la presentació de tot un programa d’activitats que donen forma a aquesta Festa Major, que enguany inclou El Molino que obrirà les seves portes per poder-hi acollir diferents actes de les festes poblesequines. “Aquest any hem volgut afegir a tota la riquesa de la programació habitual de la Festa Major del Poble-sec, una programació especial per poder obrir les portes d’El Molino”, ha comentat el regidor del Districte de Sants Montjuïc, Marc Serra, afegint que és “una festa major amb molta vida de barri i molta vida veïnal”.

En l’acte s’ha aprofitat per presentar també el domàs del Poble-sec, impulsat per la plataforma Orgull Poblesequí. Jordi Lladó, de la plataforma que impulsa la difusió del domàs, ha explicat que “és un símbol, els símbols són molt potents i són molt visibles”. Lladó ha descrit la importància del domàs com “posar un llacet a la feina important que fan les entitats, el centre cívic El Sortidor, el Centre Cultural Albareda, els castellers, els clubs esportius, la cultura popular, la Coordinadora...”, que són “la gent que estan treballant i que fan possible que el barri del Poble-sec tingui un caràcter i que siguem especials”.