Joan Lluís Garcia dona el tret de sortida a la Festa Major de Font de la Guatlla amb la lectura del pregó

Els fontguallencs i les fontguallenques han gaudit durant el cap de setmana de tota mena d’activitats al barri per celebrar la Festa Major que culminarà amb la revetlla de Sant Joan

Aquest cap de setmana s’ha celebrat la Festa Major del barri de Font de la Guatlla. Després de dos anys de pandèmia els fontguallencs i les fontguallenques han pogut gaudir de la gran celebració del barri que va començar divendres amb la lectura del pregó, a càrrec de Joan Lluís Garcia, subdirector del programa de ràdio El Món a Rac1.

La lectura del pregó va ser només l’inici d’una Festa Major que s’allargarà fins a la revetlla de Sant Joan. Un cop acabat el pregó va tenir lloc la demostració de ball i dansa i la jornada de divendres va acabar amb un piscolabis de Festa Major i la nit jove.

Al llarg del cap de setmana hi ha hagut activitats com el 7è Torneig infantil d’Escacs Font de la Guatlla, el sopar de germanor, el Ball de Festa Major amb l’Orquestra Montecarlo, la botifarrada o les havaneres amb el grup Ultramar. El dijous de revetlla de Sant Joan es preveu l’arribada de la flama del Canigó, amb una vesprada de sopar i música entre els fontguallencs i les fontguallenques.

El responsable de la lectura d’enguany ha estat el subdirector del programa de ràdio El Món a Rac1, Joan Lluís Garcia, qui comentava el perquè l’han escollit a ell per fer de pregoner. “Potser perquè sovint pujo al terrat de l’antiga casa Ramona, a la seu del Caixa Fòrum per gaudir de moments de tranquil·litat. Potser perquè encara recordo quan de ben petit jugava a futbol al bell camp de sorra de Magòria i veia el barri des de l’altre costat de la Gran Via, o potser també perquè els meus tiets, veïns del barri des de fa 47 anys han fet que aquest petit i entranyable oasi de Barcelona ocupi una gran part de la meva vida sentimental”, apuntava Joan Lluís Garcia.

El pregoner ha destacat també que “afortunadament podem reunir-nos tots junts aquí i gaudir d’aquest moment com recordàvem abans de la pandèmia”, afegint que “és per això que és important donar les gràcies a totes les persones que hi ha dedicat moltes hores a fer-ho possible”.

Joan Lluís Garcia ha acabat el pregó de la Festa Major de la Font de la Guatlla amb les següents paraules: “Avui soc aquí per anunciar-vos que és hora de festa, i per dir que ja són les sis i cinquanta-dos minuts i dir-vos que bon dia Font de la Guatlla, als que us acabeu de llevar i als que no, sapigueu que ara i aquí comença la Festa Major. Visca el barri de la Font de la Guatlla i visca la seva Festa Major!

En l’acte d’obertura d’aquesta festa major també hi va ser Neus Munté, presidenta del Districte de Sants Montjuïc, per destacar la feina feta des de l’associació de veïns. “Vull agrair molt especialment a l’associació de veïns i veïnes de Font de la Guatlla per aquesta feina que fan al llarg de tot l’any, una feina importantíssima que té molt a veure amb la cohesió social i que hem d’agrair sempre”, afirmava la presidenta de Sants Montjuïc.

 Finalment, va formar part de l’acte Albert Deusedes, conseller de govern de Font de la Guatlla, per “transmetre-us l’alegria que ens dona poder començar a fer festes majors com cal, després d’aquesta pandèmia tan dura de dos anys”. Deusedes ha afegit que “aquesta és la primera Festa Major després de la pandèmia amb tots els ets i uts, així que a gaudir-la i donar les gràcies a tota aquella gent que la fa possible”.

Retransmissió del pregó sencer i la mostra de tallers: