L'associacionisme poblesequí celebra la 30a Mostra d'Entitats del Poble-sec amb un nou emplaçament i recuperant el Molino per les actuacions

Després de dos anys de pandèmia les entitats poblesequines han pogut celebrar aquesta jornada que enguany canvia de format i ja no s’ha fet a l’avinguda del Paral·lel.

Després de dos anys de pandèmia, el barri del Poble-sec ha celebrat la 30a edició de la Mostra d’Entitats, enguany amb un nou format, ja que s'ha traslladat de l’avinguda del Paral·lel a la plaça del Molino i a part del carrer Vila i Vilà.

Durant tota la jornada de dissabte, les entitats del barri han omplert de vida els carrers amb tota mena d’activitats, entre les quals hi hem trobat la Cercavila de la Societat Coral Els Moderns, actuacions de música i dansa o tallers infantils dels Castellers del Poble-sec.

En les diferents carpes de les entitats poblesequines també hi ha hagut activitats per a totes les edats i tots els gustos. N’hem pogut veure des de literàries, culinàries, de costura, de dibuix, esportives, de caràcter social, o, fins i tot, jocs de taula.

Antoni Reig, president de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, ha explicat que “l’important és que tornem a estar a peu de carrer i tronem a recuperar la normalitat, de mica en mica”. Reig ha dit que no ho han fet al Paral·lel perquè encara estan en procés de normalització tot i que aquest any hi ha la novetat que “l’Ajuntament ens ha cedit el local d’El Molino durant tot el dia per fer les nostres actuacions”.

Les entitats participants de la mostra d’entitats d’enguany han estat unes quaranta, encara lluny de les seixanta o setanta que hi havia abans de la pandèmia. “Per això hem canviat l’espai, i per raons de calendari també. El teixit associatiu encara està en procés de recuperació, de mica en mica torna la vida associativa amb la seva normalitat”, assumeix Antoni Reig.

Respecte a la nova ubicació Reig ha confirmat que no renuncien tornar al Paral·lel. “Evidentment és més complex i és alterar la vida ciutadana perquè és un eix principal viari de la ciutat”, reconeix el president de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, qui afegeix que “una manifestació cívica com és una mostra d’entitats del barri” és raó de més per tallar l’avinguda del Paral·lel.

Entre les entitats que hi ha hagut en aquesta mostra d’entitats s’hi troben els Castellers del Poble-sec, els quals han passat dos anys durs i enguany tornen a aquesta mostra després de no fer-ho durant una temporada. “Una de les coses que estem molt contents d’haver fet és tornar després de tants anys a la mostra d’entitats del Poble-sec, que és una cosa que per la feinada que sol tenir la colla havíem deixat de fer, però aquest any estem intentant que se’ns vegi i tornar a ser presents”, explica l’Adrià, un dels membres de la colla.

Eudosio Gutierrez, conseller de govern del PSC al barri del Poble-sec, ha parlat del canvi d’ubicació d’aquesta mostra d’entitats: “No només com a conseller, sinó també com a veí del Poble-sec, que vaig viure la primera festa que vam fer al Paral·lel, penso que algun dia hi haurem de tornar, amb més gent, amb més entitats, inclús les noves, i fer una pinya per aconseguir aquella festa tan maca que vam aconseguir ja fa uns anys”.

Qui també ha assistit a aquesta mostra d’entitats ha estat Jordi Castellana, regidor adscrit per Esquerra Republicana al districte de Sants Montjuïc, que ha afirmat que “el Poble-sec, com tots els barris de la ciutat, és un barri amb moltes necessitats, i el que toca sobre-tot i el que notes al parlar amb les entitats és que el que hi ha d’haver és un suport de l’administració a la tasca de les entitats”. Castellana ha afegit que “no tot és qüestió de recursos, és qüestió d’estar al costat de les entitats i d’ajudar-les i col·laborar”.

Finalment, Georgina Lázaro, consellera portaveu de Junts Per Catalunya al districte ha reconegut que, malgrat que en aquesta ubicació estan més recollits del sol, el format és més petit i esperen que l’any que ve hi puguin participar més entitats. Georgina Lázaro, però, ha assegurat que està “molt contenta” de poder conversar amb les entitats poblesequines, i que moltes ja estan preparant-se per la Festa Major.