La fira de segells, monedes i col•leccionisme Barnafil commemorarà els 500 anys de la volta al món a les Cotxeres de Sants

Els propers 10 i 11 de juny tindrà lloc a l'auditori del centre cívic de les Cotxeres de Sants el Barnafil, organitzat pel Gremi de Filatèlia i Numismàtica

El 10 i 11 de juny se celebrarà la Barnafil de primavera a les Cotxeres de Sants
El 10 i 11 de juny se celebrarà la Barnafil de primavera a les Cotxeres de Sants

Els propers 10 i 11 de juny tindrà lloc a l'auditori del centre cívic de les Cotxeres de Sants el Barnafil, una fira de segells, monedes i col·leccionisme que enguany commemora els 500 anys de la volta al món. Alejandro Serrat, president del Gremi de Filatèlia i Numismàtica, explica com serà aquesta fira i què s’hi podrà trobar.

 

Pregunta: Quan i on serà aquest fira i què hi podem trobar?

Resposta: Aquesta fira de primavera serà divendres 10 i dissabte 11 de juny des de les deu del matí fins a les vuit del vespre a les Cotxeres de Sants. Allà podem trobar tot el relacionat amb segells, monedes i col·leccionisme en general. Venen agremiats de Catalunya i alguns comerciants de la resta d’Espanya per portar les novetats que han sortit el darrer any de tot el món del col·leccionisme.

P: La fira tornarà a la normalitat?

R: Esperem que estiguem totalment normalitzats. Hi haurà les mesures normals de seguretat i qui vulgui podrà venir sense mascareta. Esperem que hi hagi una afluència de públic que ens visiti amb tota tranquil·litat.

P: Quines novetats s’hi podran trobar respecte anys anteriors?

R: Aquest Barnafil està dedicat als 500 anys de la volta al món, i llavors hi haurà el gravat que sortirà aquell dia a la venda a la fira i el segell personalitzat. Després cada comerciant que vingui portarà les seves novetats tant filatèliques com numismàtiques.

P: Perquè s’ha escollit aquesta data enguany?

R: Nosaltres sempre busquem que hi hagi una novetat filatèlica. Com tenim la de primavera i la de tardor, a la primavera sortiran aquests segells i aquests gravats i a la tardor sortiran un conjunt de les monedes numismàtiques dedicades també als esdeveniments de Catalunya. L’important no és tant la novetat sinó el que ve a buscar el col·leccionista, que són coses antigues. Remoure tot el que hi ha que li falta al col·leccionista, el que han trobat els nous comerciants que venen.

P: Què en podeu destacar de la fira?

R: És una fira on el col·leccionista pot trobar moltes coses, molts tipus de col·leccionista. Avui que estem en un dia plujós, t’imaginaries que hi ha col·leccionistes de segells de paraigües? Doncs n’hi ha. Qualsevol cosa que t’imaginis la pots trobar en el món del col·leccionisme i qualsevol cosa que se t’acudeixi existeix en filatèlia.

P: hi haurà activitats o xerrades durant aquesta Barnafil?

R: Sí, tenim una xerrada-conferència, feta pel ponent Albert Estrada i Rius, conservador en cap del gabinet numismàtic de Catalunya amb el Museu Nacional d’Art de Catalunya, dedicada a la  seca real de Barcelona i la renovació tecnològica de la fabricació de moneda. Això serà a la tarda del divendres 10 de juny.

El 10 i 11 de juny se celebrarà la Barnafil de primavera a les Cotxeres de Sants
El 10 i 11 de juny se celebrarà la Barnafil de primavera a les Cotxeres de Sants