Les Cotxeres s'omplen per presentar el llibre "La força de la cooperació. Quaranta anys del Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta"

El llibre explica quina ha estat l’activitat del Secretariat entre el 1976 i el 2016, i com aquest ha contribuït a potenciar el poder associatiu dels barris de Sants, Hostafrancs i La Bordeta

Aquest dimecres s’ha presentat a l’auditori de les Cotxeres de Sants el llibre "La força de la cooperació. Quaranta anys del Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta". Es tracta d’un llibre que explica quina ha estat l’activitat del Secretariat entre el 1976 i el 2016 i com aquest ha contribuït a potenciar el poder associatiu dels barris de Sants, Hostafrancs i La Bordeta. La presentació va anar a càrrec del periodista Òscar Dalmau, qui va donar pas a cadascun dels 7 autors que han redactat aquest llibre i els va formular una pregunta a cada un d’ells.

El llibre té com a objectiu narrar quina ha estat la història del Secretariat, des de la fundació als anys 70, amb la convulsió que l’època marcava i la situació de la llengua i la cultura catalanes; i com ha estat l’evolució del Secretariat al llarg d’aquests quaranta anys i els eixos que l’han marcat: “la gestió d’equipaments i l’impuls de la coordinació associativa”.

En la presentació del llibre també hi ha intervingut Lluïsa Erill, presidenta del Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, qui ha volgut reconèixer a les persones autores d’aquest llibre. “Totes elles han estat protagonistes de molts episodis que surten en aquest llibre, igual que molts de vosaltres, pel que us hi veureu reflectits. Cal recordar la força de la cooperació, junts i juntes podem ser imparables”, expressava la presidenta del Secretariat.

Lluïsa Erill ha volgut fer menció també a la importància que ha tingut el Secretariat històricament en defensa de la cultura i la llengua catalanes, assegurant que “encara hi ha un menyspreu envers la llengua i la cultura catalana” i que “si el Secretariat no estigués inventat, l’hauríem de tornar a inventar, perquè veiem que és totalment necessari”. La presidenta del Secretariat ha afegit que “tots i totes ens hi hem de posar per poder tornar el català al lloc on es mereix”.

El llibre ha estat redactat per un equip de 7 autors diferents: Miquel Botella, Maria Glòria Figuerola, Joan Manuel Parisi, Assumpta Sogas, i Anna Maria Torrent, Carles Prieto i Eulàlia Perarnau, que des dels diferents punts de vista han expressat la seva visió sobre el recorregut històric del Secretariat.

Retransmissió sencera de l'acte de presentació del llibre: