El Ple del Districte de Sants-Montjuïc proposa l'hostafranquina Conxita Pérez i la Unió Esportiva Sants per la Medalla d’Honor de Barcelona

En el Consell Plenari també s’ha aprovat un Pla Especial d’usos d’activitats vinculades al repartiment a domicili i el conseller dels comuns Ancor Mesa s'ha acomiadat per donar pas a Anna Trapero.

El Consell Plenari del Districte de Sants-Montjuïc va tenir lloc dimecres a la tarda en format presencial al Saló de Plens del Districte. Al plenari es van tocar diferents temes, un d’ells la proposta de candidats a la Medalla d’Honor de Barcelona 2022, que es va aprovar per unanimitat atorgar-la a la Conxita Pérez, membre de la junta de l'Associació de Veïns d'Hostafrancs, i a la centenària Unió Esportiva Sants.

La sessió va començar amb l’informe del regidor, en el que Marc Serra va parlar sobre la recuperació de l’activitat econòmica del Districte, va actualitzar les actuacions que s’estan duent a terme als barris, i va explicar quines mesures es prendran per garantir la convivència veïnal, que preveuen que es pot veure malmesa durant els mesos d’estiu a causa de l’oci nocturn.

Pel que fa a la part decisòria també es va aprovar amb els vots a favor de Barcelona en Comú, PSC i Esquerra, el Pla Especial d’usos d’activitats vinculades al repartiment a domicili. També s’ha aprovat, en aquest cas per unanimitat, el Reglament Consell Sectorial d’Urbanisme i Emergència Climàtica del Districte Sants-Montjuïc. Finalment, l’última aprovació de la part decisòria ha estat la proposta de candidats a la Medalla d’Honor de Barcelona 2022.

En el torn de proposicions, el Grup Municipal de Ciutadans ha demanat que el Govern del Districte busqui una ubicació a Sants Montjuïc que compleixi els requisits necessaris per a realitzar un museu del transport. “Donat que la històrica reclamació de fer un museu del transport a la nostra ciutat continua pendent des de fa dècades, sense que el projecte hagi rebut l’impuls necessari dels diferents governs que ha tingut l’ajuntament en aquests anys, és per això que realitzem aquesta proposta”, ha explicat David Labrador, conseller-portaveu de Ciutadans. La proposta s’ha rebutjat pels vots en contra dels grups de Govern.

També en el torn de proposicions el Grup Municipal de Valents ha presentat una proposta per a canviar el nom de la Plaça Països Catalans per Plaça dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992, proposta que no ha estat acceptada, ja que només ha comptat amb els vots a favor de Valents i Ciutadans.

Ja en el torn de precs, Esquerra Republicana ha instat al govern del Districte a estudiar la possibilitat de reubicar l’actual magatzem de la brigada municipal del carrer Violant d’Hongria d’Aragó 157-161 fora de l’entorn residencial del districte. “Sabem que vivim en una ciutat on hi passen coses, que hi ha moviment constant i que el soroll entra dins de les dinàmiques d’una ciutat com és la de Barcelona. Però d’aquí a afectar la vida diària dels veïns i veïnes hi ha una gran diferència, és necessari trobar un equilibri”, ha exposat la consellera dels republicans Ling Ling Masferrer.

El Grup Municipal JxCat ha fet ús del torn de precs per plantejar que el Districte de Sants Montjuïc realitzi els arranjaments al terra de l’entorn de l’ermita de Santa Madrona per fer-ne un espai accessible i visitable. “Sol·licitem al Districte que s’estudiï, a través de la creació d’una comissió o grup de treball de patrimoni històric, la possibilitat de poder organitzar visites guiades a l’ermita. És important posar en valor el patrimoni artístic i arquitectònic de la ciutat”, ha plantejat la consellera portaveu de Junts Georgina Lázaro.

El conseller de Barcelona en Comú, Ancor Mesa, ha anunciat també que aquest seria el seu últim Consell Plenari del Districte, comiat que ha estat acollit amb un aplaudiment a tota la sala. Anna Trapero serà l’encarregada de substituir-lo en el seu càrrec de consellera.

Retransmissió de tot el Consell Plenari del Districte de Sants-Montjuïc: