Més de 150 persones participen de la XI Caminada Sants-Montserrat

Dissabte es va fer la cursa de 63 km i el primer dels participants en arribar ho va fer un temps de 8 hores.

La Caminada Sants-Montserrat 2022 ha estat l’edició amb més participants des de la seva represa tot just fa onze anys, amb més de 150 inscrits. La caminada va començar dissabte a la tarda als Jardins de la Rambla de Sants i va recórrer un total de 63 km fins a la plaça del Monestir de Montserrat.

El primer dels participants en arribar ho va fer un temps de 8 hores, i la primera noia va arribar a les deu hores i quaranta-cinc minuts d’haver-la començat. Del total d'inscrits, 131 l’han aconseguit acabar dins l’hora límit prevista, amb només 23 abandonaments per causes menors.

Jordi Culero, membre de l’organització de la Sants-Montserrat, en fa un balanç positiu i posa ara el repte en arribar als 200 inscrits l’any vinent. “Va anar força bé, la gent té ganes de sortir i caminar i l’any vinent volem ampliar a veure si arribem a la nostra fita que són 200 persones”. Miquel Gombau, membre de la Unió Excursionista de Catalunya de Sants, afegeix que estan “molt contents perquè no esperàvem aquesta resposta, a última hora s’ha disparat la participació”.

Aquesta caminada amaga moltes històries, de caminadors i caminadores que s’han animat a fer-la, com és el cas de dues noies madrilenyes, que venien de Madrid expressament per fer la caminada. L’havien fet en una edició anterior, però no l’havien pogut acabar, i se’ls havia acabat una espina clavada, i van venir i la van aconseguir acabar.

Entre els caminadors n’hi ha de tota classe, dels que ja l’han fet en múltiples edicions, o també dels que aquest any s’hi ha estrenat, com és el cas de la Sandra. “La veritat és que hi ha moltes edicions que fan cap a Montserrat, però aquesta no l’havia fet mai. Sempre és interessant veure el caliu que cada entitat que li dona a la caminada, i aquesta és una de les que arriben des de Collbató, que també és quelcom que és diferent”, explica la Sandra.