Emotiu homenatge a mossèn Josep Maria Vidal i Aunós a la sala de plens del Districte

Divendres es va homenatjar al qui va ser el rector de Sant Medir entre els anys 1957 i 1981, coinicidint amb el centenari del seu naixement

Aquest divendres 22 d’abril ha tingut lloc un acte per homenatjar a mossèn Josep M. Vidal i Aunós, a la sala de plens del Districte de Sants Montjuïc, i s’inclou dins els actes de commemoració del centenari de mossèn Vidal i Aunós que s’estan fent durant aquests mesos.

Josep M. Vidal i Aunós va ser rector de la parròquia de Sant Medir durant una època en què aquesta va rebre molta activitat social i política en la clandestinitat. Durant la seva rectoria, va promoure el bloc de pisos de davant l’església, va facilitar la creació de les Escoles Proa i Bressol Guinbó i del Centre Social de Sants, a més a més de donar suport a les entitats ja existents. També va crear el Premi Amadeu Oller de poesia i a la parròquia de Sant Medir s’hi van fundar les Comissions Obreres.

Durant l’acte de divendres es van poder escoltar els parlaments de diverses persones vinculades d’alguna manera amb la vida de mossèn Vidal, i també de la presidenta, Neus Munté, i el regidor, Marc Serra, del Districte de Sants Montjuïc.

En l’acte també s’hi ha presentat un vídeo en què hi apareixen 25 entrevistes a persones que van conèixer a Mossèn Vidal i Aunós i que han compartit les seves experiències amb ell. Per finalitzar, el Quadre Escènic Sant Medir, ha fet una lectura dramatitzada de poemes del Premi Amadeu Oller, presentat per Maria Montaner, membre de la comissió organitzadora del premi.

Aquest acte s’inclou entre els diferents actes de commemoració del centenari de Josep Maria Vidal i Aunós, que s’estan fent principalment al barri des del passat 10 d’octubre, amb una missa a Sant Medir. Està previst que els actes finalitzin el pròxim 8 de maig amb una altra missa a la Basílica de Santa Maria del Pi, on Josep M. Vidal i Aunós hi va ser rector des del 1991.