Sant Jordi torna als carrers dels nostres barris malgrat la pluja

Entitats, floristeries i llibreries de Sants Montjuïc van gaudir dissabte d’una diada de Sant Jordi molt esperada que es va sobreposar a la pluja

Després de dos anys de pandèmia, els carrers de Sants Montjuïc tornen a celebrar una diada de Sant Jordi amb normalitat. Tot i que les previsions anunciaven pluges, això no ha impedit que floristeries, llibreries i entitats del barri muntin les tradicionals paradetes al carrer per gaudir d’aquest dia.

El temor més gran de tothom aquest cap de setmana ha estat la pluja. El dissabte va començar amb un sorprenent bon dia que es va espatllar cap al migdia amb una forta calamarsada que ha afectat algunes de les parades al carrer. “El problema ha estat la pluja, quan més bé estàvem venent ha començat a ploure, ens ha pedregat, i això ha tallat molt la venda”, explica en Guillem, qui s’ocupa d’una floristeria al barri.

Tanmateix, les entitats del barri s’han sobreposat al mal temps i han continuat amb la venda de roses i llibres tan aviat com han pogut. De fet, hi ha hagut a qui l’estona de calamarsada tampoc li ha anat tan malament: “En el moment que ha caigut la primera pedregada la botiga estava plena, aleshores s’ha quedat tothom a dins perquè no podia sortir al carrer”, afirma Glòria Arquillo, a la llibreria La Inexplicable de Sants.

Pel que fa a vendes, les floristeries i les llibreries del barri afirmen estar satisfets i sorpresos amb la quantitat de gent que ha sortit al carrer. “Aquest matí ha estat desbordant”, deia Marc a La Ciutat Invisible. La Belen, dels Castellers de Sants, assegurava que estan “contentes perquè hi ha moltíssima gent. No ens esperàvem que l’assistència al carrer fos tan massiva. Hem comprat 800 roses i al ritme que anem esperem vendre-les totes”.

També han omplert els carrers de Sants agrupaments escoltes i esplais del barri, amb l’objectiu de donar-se a conèixer i recaptar diners per als campaments. “Ens hem refugiat de la pluja i ha vingut gent a comprar. Tenim 570 roses i esperem vendre-les totes”, expliquen la Júlia, el Gerard i la Berta, de l’Esplai Sant Medir.

Per altra banda, també ha estat una jornada per donar a conèixer causes socials. L’alba i el Martí han muntat la seva paradeta per recollir signatures per portar una Iniciativa Legislativa Popular al Congrés dels Diputats. “Persegueix que es porti a debat al congrés de diputats un procés de regularització extraordinari de gent que està en situació irregular”, asseguren, tot i que necessiten 500.000 signatures.

La presidenta del Districte de Sants Montjuïc, Neus Munté, també ha passejat pels carrers del barri per veure totes les paradetes que hi ha hagut muntades. “La gent ha sortit al carrer per retrobar-se, per comprar llibres i per comprar roses, i crec que no podem estar més satisfets. És retornar a una certa normalitat que fa molta il·lusió. Veiem moltes entitats culturals i socials que estan exposant els seus llibres i les seves roses i ara seguirem pel carrer de sants”, explica la presidenta del districte.