El barri de Sants celebra la Primera Trobada d’Havaneres dels Països Catalans

Una quinzena de grups d’arreu van actuar el passat 9 d’abril a les Cotxeres i al Mercat de Sants, en una trobada organitzada per les associacions Més Junts Més Lluny i Que no s’apagui l’aire

Les Cotxeres i el Mercat de Sants van ser l’escenari de La Primera Trobada d’Havaneres dels Països Catalans el passat 9 d’abril, on van actuar-hi una quinzena de grups vinguts d’arreu. L’acte va estar organitzat per les associacions Més Junts Més Lluny i Que no s’apagui l’aire.

La trobada va tenir lloc al llarg de tot el dia, durant el qual es va poder gaudir de les diferents actuacions. També hi va haver un acte inaugural a les 12 del migdia, en què hi van participar diferents representants de les entitats organitzadores.

Josep Cruanyes, de l'entitat Que no s’apagui l’aire, va destacar la importància d’aquesta trobada: “Aquest acte ve, de fet, que les passades festes de la Mercè va desaparèixer la cantada d’havaneres que es feia a la Plaça Reial. La cultura popular és cultura viva, i així ho ha demostrat aquesta actuació”.

A l’acte inaugural també hi va assistir la presidenta del Districte de Sants Montjuïc, Neus Munté, qui agraïa a les associacions organitzadores “per portar el so, les lletres i l’olor de les havaneres, i per promocionar la nostra estimada cultura”. Neus Munté afegia la importància que les havaneres han tingut als Països Catalans: “en definitiva, formen part de la nostra cultura i esdevé absolutament imprescindible que la promocionem i defensem. De la mateixa manera que per defensar la llengua catalana l’hem d’emprar, per defensar la cultura l’hem de gaudir i l’hem de difondre”.

La Primera Trobada d’havaneres va comptar amb les actuacions dels grups Arjau, Barca de Mitjana, Boira, Dolça Petxina, Els Pescadors del Replà, Haváname, Havaneres Montjuïc, Mar Brava, Mar Endins, Marina Musical, Port Bo, Ultramar, Xarxa i ell Grup d’improvisació de la música d’arrel de l’ESMUC.