El Parc de l’Espanya Industrial acull el 32è Aplec de la Sardana de Sants

L’Aplec, organitzat per la Federació de la Festa Major de Sants, ha comptat amb el tradicional concurs de colles improvisades i una caragolada popular

El passat diumenge 10 d’abril es va celebrar la trenta-dosena edició de l’Aplec de la Sardana de Sants. L’Aplec, organitzat per la Federació de la Festa Major de Sants, ha pogut tornar a celebrar-se després de dos anys de pandèmia. Al Parc de l’Espanya Industrial s’hi va gaudir de les tradicionals sardanes, així com del concurs de colles improvisades i de la caragolada popular.

Totes les sardanes han estat de 7 tirades, interpretades per les cobles La Principal de Llobregat, la Mediterrània i la Ciutat de Terrassa. Tampoc hi ha faltat el tradicional concurs de colles improvisades, on hi han participat fins a vuit agrupacions diferents. La colla “Els dosos” ha quedat en tercer lloc, mentre que la segona posició se l’ha endut “La patxoca”. El primer lloc en el concurs de colles improvisades d’aquesta edició ha estat per a la colla “Gent del Poblenou”.

Montserrat Gili, organitzadora de l’Aplec de la Sardana de Sants, ha valorat molt positivament l’assistència que hi ha hagut després de dos anys de parada. “Tenint en compte que avui és Diumenge de Rams, Setmana Santa i molta gent ha marxat fora, estic contenta. Sortint d’una pandèmia, i de Diumenge de Rams, estic contenta”, afirma Gili.

Els ulls ara estan posats en les ballades de la Rambla de Sants, que se celebraran el 20 de maig. “L’any passat en vam fer quatre, aquest any en seran cinc perquè els diners no arriben a més. Les aportacions són poques i no tenim gaires ajudes, i clar les cobles cobren”, explica la Montserrat Gili sobre l’organització de les ballades de Sants.