L’Institut de l’Esport de Barcelona es traslladarà al recinte inferior de les Piscines Municipals de Montjuïc

Fins ara utilitzaven les antigues instal·lacions de l'institut Rubió i Tudurí de Font de la Guatlla. Ara l’Ajuntament ha cedit un espai on s’ubicarà definitivament l'institut, que tindrà tres plantes i més de 4600 metres quadrats.

L’Institut de l’Esport de Barcelona es traslladarà al recinte inferior de les Piscines Municipals de Montjuïc
L’Institut de l’Esport de Barcelona es traslladarà al recinte inferior de les Piscines Municipals de Montjuïc

L’Institut de l’Esport de Barcelona es traslladarà de manera definitiva en el recinte inferior de les Piscines Municipals de Montjuïc. Un institut de titularitat del Departament d’Educació i que ampliarà les seves sinèrgies amb diferents activitats aquàtiques que ara es podran fer a la instal·lació esportiva de les piscines i tindrà tres plantes.

L’Ajuntament ha cedit un espai de les instal·lacions de les Piscines Municipals de Montjuïc per acollir aquest centre educatiu i finançarà la inversió total de l’equipament que és de 4.609.762,05euros.

El regidor del Districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, ha explicat que és “una molt bona notícia, l’Institut d’Esports que ja existeix, però que té unes instal·lacions limitades es traslladarà als baixos de les piscines de salt de Montjuïc”.

El fet de “poder reconvertir els baixos d’aquesta infraestructura en un institut és una cosa que va molt bé per ‘institut i per la pròpia instal·lació esportiva. Hi ha un compromís gran amb aquesta obra i la inversió és municipal al 100% malgrat que no tenim l’obligació de fer-ho. Serà una obra bastant ràpida i estem treballant perquè la sala polivalent que tingui pugui ser una sala també oberta al barri” afegia el regidor.

El Consorci d’Educació ha programat l’execució de les obres en dues fases, la primera durant el curs 2022-2023 on es preveu l’execució de la planta baixa i la primera planta. Després d’aquestes obres ja es podrà traslladar una part del centre a aquest espai i, durant el curs 2023-2024 tindrà lloc la segona part on es preveu el trasllat definitiu del centre. La superfície total d’aquest espai és de 4.634,09 metres quadrats.

L’institut tindrà diferents aules, una sala polivalent, vestidors, menjador i cuina, dos espais col·lectius, despatxos per l’administració i direcció i divuit aules taller condicionades per poder treballar amb l’alumat les diferents modalitats esportives.

Pel que fa a l’opinió del veïnat del Poble-sec respecte a aquest trasllat, Antoni Reig, president de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec explicava que la recuperació “d’aquest espai que es troba en desús i que tingui una activitat social ens sembla correcte i ens sembla bé, tindrem un espai a la muntanya que ara estarà arreglat i no abandonat com fins ara”.

Per Héctor Peñarroya, director de la instal·lació de la pista de les Tres Xemeneies explicava que el trasllat proporcionarà “proximitat, és un espai que el barri demanava i que ara es destinarà a això. Crec que tenir aquest institut al Poble-sec podrà apropar l’esport al barri, pot ser un ventall important, perquè a vegades quan vols fer activitats com aquestes has de marxar del barri”.