La comissió de govern de l'Ajuntament acorda licitar les obres per rehabilitar l'edifici del Centre Social de Sants per uns 2'6 milons d'euros

Unes obres que estan previstes que comencin aquest mateix any a l'històric edifici del carrer Olzinelles. El nou equipament també acollirà un punt d’informació juvenil municipal.

La licitació de les obres per rehabilitar el Centre Social de Sants es farà aviat
La licitació de les obres per rehabilitar el Centre Social de Sants es farà aviat

El  Centre Social de Sants està d’enhorabona per partida doble, celebra els seus cinquanta anys d’història i alhora celebra la futura rehabilitació de la seva seu, que es troba al carrer Olzinelles número 30.

En l’acte que donava el tret de sortida a la celebració de l’aniversari, el regidor del Districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, va aprofitar per anunciar que la rehabilitació del local del Centre Social de Sants s’ha desencallat i que la licitació de les obres es farà aviat.

Un edifici que té problemes estructurals greus degut a la carbonització que pateix l’edifici i que actualment tan sols es pot utilitzar la planta baixa. El regidor explicava que “s’ha fet un projecte de rehabilitació que ens ha de permetre utilitzar el conjunt de l’edifici, ara mateix les tres plantes superiors estan inhabilitades i els baixos”.

El projecte permetrà que es “millori en termes d’eficiència energètica, serà un edifici que canviarà totalment, entrarà molta llum, serà polivalent al servei del Centre Social de Sants, al servei del barri i que també ha de permetre sumar altres actors que necessiten espai com l’Escola Comunitària La Troca i la possibilitat d’incorporar un punt d’informació juvenil” explicava Marc Serra.

El projecte ja ha estat aprovat per la comissió de govern i en les properes setmanes es licitaran les obres. Unes obres que estan previstes que comencin aquest mateix any, durant el 2022, i que tindran una durada d’un any i mig o dos anys. El pressupost per aquesta rehabilitació oscil·la al voltant dels 2 milions sis-cents mil euros.

Pel regidor aquesta rehabilitació permetrà sumar “un nou equipament pel barri que albergui tot el teixit associatiu que tenim i la previsió és que en la planta baixa pugui haver-hi el Punt d’Informació Juvenil que ara es troba a la Casa del Mig” acabava el regidor.

Aquesta rehabilitació és una gran notícia pel Centre Social de Sants, Josep Maria Domingo, el seu president explicava que “serà qüestió de tres o quatre mesos i es posarà en marxa. Ens ha costat molt i estarem contents quan tinguem el sí final”. Des del Centre Social de Sants considera que “serà molt diferent, hi haurà quatre vegades més espai, tindrem la qüestió de l’espai solucionada i tot és optimisme. El 2025 ja parlarem” acabava Domingo.