Veïnat i entitats omplen les Cotxeres de Sants per homenatjar la gran cantatriu santsenca Núria Feliu

Aquest ha estat un dels actes de celebració dels 80 anys de la cantactriu santsenca que va comptar amb les intervencions de Jaume Marfany, Lluís Duran, Pep Ribas, Lluïsa Erill, Carles Puigdemont i la Coral Sant Medir

L’auditori de les Cotxeres de Sants ha acollit l’acte homenatge a Núria Feliu, un nou acte de celebració dels 80 anys de la cantant i actriu santsenca. Aquest homenatge va comptar amb els parlaments inicials de Jaume Marfany, Lluís Duran i Pep Ribas.

L’acte va tenir lloc el passat 22 de març a les set de la tarda i va iniciar-se amb la presentació de la presidenta del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, Lluïsa Erill, qui va voler agrair a totes les entitats que han participat: Òmnium Cultural Sants-Montjuïc, l’Associació MésJunts sempre anem més lluny, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana, el Centre Social de Sants, el Consell Local per la República de Sants-Montjuïc, la Coral Sant Medir, el Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta i Sants 3 Ràdio.

Lluïsa Erill comentava que aquests actes que s’han anat organitzant són actes molt necessaris, “la nostra santsenca s’ho mereix i, per tant, segur que anem afegint més actes que ens ajudaran que el 2022 sigui ple de records de la Núria. Penso que tots i totes estem aquí perquè la Núria s’ho mereix, ella ha escampat el nom del seu estimat barri a tot el món i també el seu país i els seus drets, ha parlat amb tothom amb qui ha pogut i ha escampat el nostre desig i la vulneració dels nostres drets”.

Abans de començar l’acte, els assistents van poder gaudir d’un vídeo enviat per Carles Puigdemont on comentava que pensar amb la Núria Feliu és pensar en dos  mots claus: “gràcies i orgull. Gràcies per tot el que ha fet, pel compromís i no haver defallit mai. I orgull de veure que aquesta és una manera solidària i compromesa d’estimar el país sense prejudicis i és un exemple inspirador”.    

Seguidament, van començar les ponències dels tres convidats, primer Lluís Duran qui va repassar els inicis de l’estimada santsenca i el que ha fet pel català, “en  l’època que la Núria comença a treballar i fer-se famosa no deixa d’haver-hi la brama que diu que el català és la llengua de la burgesia i la Núria exemplifica que el català és la llengua de Sants, d’un barri obrer”.

Pep Ribas va explicar que “vaig conèixer personalment a la Núria el 6 de juliol del 2007 al programa que feia i va venir sense més. A partir del 2012, quan comença l’Assemblea Catalana a caminar vam compartir molts d’aquests actes que ella feia a través dels poemes patriòtics. Aquesta relació personal que vam tenir va acabar amb la creació d’un grup: “els terrasseros”, som unes dotze persones que fèiem sopars a la terrassa d’un dels companys de Vilassar de Dalt”.

Per úlitm, Jaume Marfany, va parlar de la Núria de proximitat, “la nostra Núria, la veïna... jo he compartit gairebé cinquanta anys de contacte, ha sigut una companya de barri i de lluita. Sants ha tingut moltes personalitats que han sigut modèliques i famoses, però cap d’aquestes ha exercit de santsenc. La Núria ha exercit de santsenca a tot arreu, fins i tot fora de Catalunya, que és més difícil”.

L’acte homenatge va acabar amb l’actuació de la Coral Sant Medir.