Modus Operandi, el grup que vesteix de carrer l’òpera i l’apropa al barri

El grup que assaja de forma habitual a l’auditori de Can Batlló, actuarà aquest proper divendres 25 de març representant el seu espectacle “Al Dente”

Modus Operandi, el grup que vesteix de carrer l’òpera i l’apropa al barri
Modus Operandi, el grup que vesteix de carrer l’òpera i l’apropa al barri

El grup Modus Operandi actuarà aquest proper 25 de març a Can Batlló, lloc habitual on assagen. Un grup que va néixer l’any 2015 i que té com a objectiu vestir l’òpera de carrer per tal d’apropar-la al barri. Avui la Marta Fernández i l’Oriol Ollé, dos dels integrants del grup, explicaran quina relació tenen amb el barri i ens repassaran la seva trajectòria com a formació.

P: Com va néixer el grup?

R: La veritat és que Modus Operandi neix des de l’amistat i l’afició de cantar. Molts dels integrants del grup portàvem experiència coral o teatral i ens vam conèixer en una companyia, ens vam conèixer i vam tenir química com a grup i vam decidir posar-nos pel nostre compte. El grup neix el 2015 amb la idea d’ajuntar l’estil líric amb el teatre, vam pensar que estaria molt bé lligar-ho amb l’humor i també pensant que l’òpera sempre s’ha vist per gent més aviat gran o elitista. Nosaltres vam pensar que podíem fer la nostra aportació popularitzant aquest gènere.  És un estil no tan extens com uns altres, la fem més assequible, la vestim de carrer....

P: Al llarg d’aquests 7 anys se us ha apropat algú dient-vos que ha conegut aquest gènere gràcies a vosaltres?

R: A vegades ens ho hem trobat. És veritat que tenim dos tipus de públic, el públic tradicional que ja va a veure aquests tipus d’espectacle i el públic nou. Ens hem trobat com a sorpresa més enllà dels comentaris és que a la majoria de gent li agrada. El públic que han vingut a vegades són famílies i no hem vist mai cap nen que plori durant l’actuació i que hagi de marxar. Una cosa que ens demostra que això que fem és per a tots els públics. Ens agradaria que vingués més gent que no va mai a l’òpera i que la pugui conèixer a través de nosaltres. Els nens es queden amb els ulls oberts perquè els hi agrada perquè fem el ximple.

P: Quina és la vostra peculiaritat?

R: Nosaltres no cantem amplificats i anem acompanyats d’un pianista que toca en directe, la sensació és molt diferent, no té res a veure. La gent que ho sent per primera vegada es porta una sorpresa agradable perquè no estem acostumats a aquest tipus d’espectacle.

P: Quants sou al grup?

R: Hi ha hagut altes i baixes, ara mateix som deu intèrprets més qui porta la direcció musical, un assessorament escènic, el pianista que és un més.

P: Com està la salut de Modus Operandi i com heu viscut la pandèmia?

R: Vam reprendre els assajos després de l’estiu de l’any passat, però a nosaltres a distàncies ens resulta molt difícil assajar perquè nosaltres hem de cantar fort i els veïns igual no estan d’acord. Aleshores, això de fer assajos a distància no ho hem pogut fer.

P: Quina relació teniu amb el barri?

R: Jo fa vint anys que visc a Sants i vam conèixer Can Batlló i allà ens van oferir l’auditori per assajar. És el nostre espai de luxe i és molt gratificant actuar a Can Batlló perquè hi ha un moviment molt interessant obert a tot el barri i té molt bona acollida. Si no assagéssim a Can Batlló ho tindríem bastant difícil perquè amb els horaris que té tothom i inclús per fer algun assaig especial ens faciliten molt la capacitat d’utilitzar l’auditori.

P: Heu actuat a diferents llocs, inclús per la Festa Major de la Bordeta, com va ser l’experiència?

R: Ens adaptem a tot, actuar al carrer no és sempre el més agraït, però la nostra idea és fer accessible l’òpera al barri. Estem per això. L’experiència va anar molt bé, hi ha una sèrie de condicionats, però és una forma molt més propera d’estar amb el públic.

P: Com serà el concert de Can Batlló del proper divendres 25?

R: Nosaltres començarem a les vuit del vespre i l’espectacle durarà poc més d’una hora, es farà taquilla inversa i l’aforament és de 150 persones. Es representarà l’espectacle “Al dente”, un espectacle que combina àrees i números corals de les òperes més conegudes. El que fem és ajuntar-les amb escenes quotidianes i que tenen certa gràcia pel que fan els personatges i com els hi passen.

Modus Operandi, el grup que vesteix de carrer l’òpera i l’apropa al barri