Neix una nova coral al barri d'Hostafrancs: El Cor Univers Gaia

La nova agrupació de cantaires ha establert la seva seu d’assajos a la Parròquia del Sant Àngel Custodi i tindrà una finalitat social

El Cor Univers Gaia comença els assajos al barri d’Hostafrancs
El Cor Univers Gaia comença els assajos al barri d’Hostafrancs

La nova coral Cor Univers Gaia ha començat els seus assajos al barri d’Hostafrancs a principis d’aquest mes de març. Una coral que ha decidit establir la seva seu per fer assajos a la Parròquia del Sant Àngel Custodi i que tindrà una finalitat social. Marta Duce, responsable de la comunicació i cantaire de la coral, i, Àngels Medrano, directora de la coral, expliquen com va sorgir la idea de crear el Cor Univers Gaia.

Pregunta: Expliqueu-nos una mica els inicis, el perquè de la creació d’aquest cor i també del seu nom, que està relacionat amb els seus inicis, no?

Resposta: l’inici és a raó de l’espectacle que va muntar el Cosmocaixa. Vam anar a assajar allí tres caps de setmana voluntaris de corals per muntar un vídeo que era una felicitació de Nadal i va ser una experiència maquíssima. A raó d’allò es va fer un grup de WhatsApp i vam començar a pensar la possibilitat de fer una coral. El nom té a veure amb el fet que es va rodar aquest vídeo coral dins del museu del Cosmocaixa, i bé s’està representant allà l’univers i vam pensar que seria un bon nom per a la coral. Va ser una experiència molt gratificant que mai oblidarem. A més a més el vídeo ha tingut més de dos milions de visualitzacions, o sigui que és bo.

P: Com vau decidir finalment crear el Cor i qui sou les persones que actualment el formeu?

R: de les cent persones que ens vam presentar voluntaris per a participar en aquesta gravació, ja vam començar a pensar que érem gent molt vàlida per a organitzar un grup que funcionés. A nosaltres ens va donar la sensació que amb aquesta gent hi havia molta voluntat i moltes ganes i la cosa tiraria endavant. De fet va haver-hi una trentena de persones que es van interessar per aquest cor. El problema més gran ha estat escollir, però hem aconseguit un horari que ens va bé a unes 17 persones.

P: Sou de llocs diferents, no hi ha límit per a formar part de la coral. Expliqueu-nos una mica les vostres procedències...

R: Doncs en aquest grup que hem format ve gent de Cornellà, de Sants, de Barberà del Vallès, de Viladecans... estem molt repartits. Venim de molts llocs i hem escollit aquesta zona perquè a Sants hi ha molta cultura musical. A nivell logístic també importa molt, tenim molt bona comunicació per venir de tot arreu. Per això també l’hem escollit, primer per la música i segon per la bona comunicació que hi ha aquí.

P: Explicar que el lloc escollit per assajar estarà a Hostafrancs, on anireu a assajar i com ha estat aquest procés d’escollir un lloc?

R: Doncs ha estat llarg, llarg i curt al mateix temps. El rodatge va acabar a finals de novembre i fins al 15 de desembre no va sortir el vídeo a les xarxes. A partir del gener ja vam començar a fer recerca pel lloc per l’assaig. Vam picar moltes portes, a esglésies, però clar, fan la missa a les vuit i el nostre horari serà de set de la tarda fins a les vuit i mitja. Va costar una mica torbar-ho, però finalment, després de picar diferents portes, hem trobat un lloc molt bonic. És la Parròquia del Sant Àngel Custodi, d’aquí d’Hostafrancs, i està molt ben comunicat. Tenim una sala gran i amb espai i el rector Ferran s’ha ofert desinteressadament a cedir-nos aquest espai i estem molt contents.

P: Com serà la coral, quins seran els estils que tocareu, i que hi falta a la vostra coral?

R: Tothom hi és benvingut, no cal saber solfeig, tot i que ajuda moltíssim. Si una persona té moltes ganes de cantar, oïda, i li va bé l’horari doncs encantats. Sobretot ens falten tenors, això sí, però de moment nosaltres començarem. Començarem preparant repertori modern, i també de musicals. Ens agrada molt el tema dels estils musicals i poder preparar algun espectacle senzill. Es va parlar que teníem idea que fos una cosa molt social. És a dir, anar a fer algun espectacle a casals d’avis. També a veure si es podia relacionar amb altres grups i formar algun espectacle; o amb actors i nosaltres acompanyar-los. Estem oberts a pensar idees de barri, i no només d’aquest barri, de poder col·laborar en la part musical fent aquestes actuacions. Donar-li una intenció de millora social.

P: Us heu marcat algun repte o alguns objectius a complir?

R: A l’església ja els hem comentat que som ja la coral de la seva església i ens ha comentat que s’hi fan ja actuacions musicals, per tant, començarem per aquí. Com veiem que al barri s’hi fan moltes activitats, volem entrar dins d’aquestes activitats i ser un més de la ciutadania d’aquí del barri. De cara a muntar repertori, calculo que tindrem un repertori ampli per Nadal, suficient per muntar un concert nosaltres. Ara per ara, com que estem començant, ja que podem col·laborar amb altres entitats i oferir dues o tres cançons.

P: Què hem de fer per poder participar amb la coral?

R: Farem un correu electrònic de la coral i també podran contactar amb nosaltres a través del nostre telèfon. El nostre punt de trobada sempre és l’església Sant Àngel Custodi els dilluns de set a vuit i mitja.

El Cor Univers Gaia comença els assajos al barri d’Hostafrancs