La Unió Esportiva de Sants comença la celebració del centenari amb un acte inaugural al Districte
L’acte inaugural del centenari del club va servir per repassar la seva història, presentar la segona equipació del primer equip i va comptar amb la participació del passat i el present de l’entitat santsenca
La Unió Esportiva de Sants va celebrar ahir a la tarda l’acte inaugural del centenari. Un acte que va servir per donar el tret de sortida a la celebració dels cent anys d’història del club i que va tenir lloc a la sala de plens del Districte de Sants-Montjuïc.
Martí Ordriozola va ser l’encarregat de presentar l’acte inaugural del centenari de la UE Sants, qui va començar recordant que aquest acte estava previst pel passat 20 gener, però es va haver de posposar degut la pandèmia. També va aprofitar per parlar del camp de Magòria, “ja sabeu que malauradament, massa anys el Sants ha sigut un club sense casa” deia Odriozola.
En aquesta primera activitat de celebració del centenari va assistir el passat i el present del club, des d’un dels guanyadors del campionat de Catalunya Juvenil el 1962 com Joan Vallverdú, el golejador, Manolo Castillo, fins als capitans del primer equip masculí. També van assistir representants d’altres clubs com de l’Espanyol i representants de la Federació Catalana de Futbol o del Consell Català de l’Esport.
Pel que fa a les diferents intervencions que es van fer, per una banda, Joan Forcadell, president de la UE Sants va parlar sobre la història del club, “avui fem el tret de sortida per celebrar el centenari d’una entitat nascuda i arrelada al nostre barri de Sants. Com les altres entitats d’oci, culturals, recreatives i esportives que van néixer al barri, totes elles no deixen de ser un reflex de la tradició cultural i històrica de la gent qui va viure i viu i també un reflex de les condicions socials i econòmiques que hi havia a Sants” comentava el president.
Una vegada repassada la història del club, Forcadell va donar pas a Carles Santacana, doctor en història contemporània, qui va venir per parlar de futbol i ciutat. Santacana va llençar la següent pregunta: “ens podríem imaginar aquests cent anys en el barri de Sants o en altres barris de la ciutat sense clubs de futbol? Ens podríem imaginar la vida social sense ells?”. En aquest sentit, el doctor en història va voler dir que és una cosa natural i que el més important ha estat la continuïtat del club i va explicar que el futbol és una eina de sociabilitat.
També es va fer projecció del vídeo del centenari de la Unió Esportiva de Sants fet per Artur Balaux on es resumia una mica la història del club i també es va presentar la segona equipació dissenyada especialment pel centenari. Rossend Abella, vocal de la Federació Catalana de Futbol, va comentar que el Sants “des del primer dia ha fet barri, ha fet família amb tots els seus membres i s’ha convertit en una entitat referent a Sants i a Barcelona”. Així com, Aleix Villatoro, director del Consell Català de l’Esport, qui va dir que “darrere cent anys d’una entitat esportiva hi ha molta gent molt compromesa”.
La presidenta del consell del Districte de Sants-Montjuïc, Neus Munté, va definir el Sants com un club “modest i que s’ha hagut d’enfrontar a moltes adversitats al llarg de tots aquests anys, que neix a partir de dues entitats, que ha anat creixent, que ha passat per un llarg perible de camps i que s’ha anat adaptant als nous temps”.
Finalment, el regidor del Districte, Marc Serra, també va voler destacar tres elements de la funció social que ha tingut la Unió Esportiva de Sants que ha estat “una escola per a molts veïns i veïnes que han après futbol o ciclisme, han après uns valors, treballar en equip i el respecte. La UE Sants ha estat una família oberta a tothom i la UE Sants ha estat sobretot una comunitat, una pinya”.
Aquest ha estat el primer acte de celebració del centenari i la següent activitat tindrà lloc el proper 20 d'abril amb la inauguració de l'exposició històrica dels cent anys del Sants a la sala d'exposicions de les Cotxeres de Sants.