L’Escola Sopeña de Sants organitza una recollida de productes per a persones sense llar els dies 3 i 4 de març
El cicle formatiu d’integració social ha creat un projecte amb la Fundació Arrels on han pogut treballar el sensellarisme i ajudar a aquestes persones
L’Escola Sopeña de Barelona ha organitzat una recollida de roba i de productes d’higiene per a persones sense llar els propers dies 3 i 4 de març. Una activitat que ve lligada amb el nou projecte que han iniciat amb col·laboració de la Fundació Arrels.
L’Escola Sopeña es caracteritza per tenir una clara finalitat social com la d’afavorir el creixement integral i millorar les condicionsde vida de les persones, “un dels valors de l’escola és la solidaritat i la fraternitat. Sempre des del cicle d’integració social intentem contactar amb entitats que col·laborin i treballin amb persones de col·lectius vulnerables, i una d’aquestes entitats va ser la Fundació Arrels qui ens va convidar a la creació d’aquest projecte” comentava Montsant Joanpere, mestre del cicle d’integració social.
Des de la Fundació Arrels van anar al centre a fer una xerrada i van proposar fer un projecte d’aprenentatge-servei on els alumnes també participessin més enllà de la sensibilització, si no “involucrar-se d’alguna manera” deia Joanpere. La forma d’involucrar-se amb aquesta causa serà la recollida de roba i de productes d’higiene.
Una recollida que es farà els propers 3 i 4 de març al vestíbul de l’Escola Sopeña que es troba al carrer Violant d’Hongria Reina d’Aragó, 39. Durant aquests dos dies es recolliran: sacs de dormir, mantes, calçotets nous, mitjons, texans de les talles 40-48, sabates de les talles 40-48, jaquetes i abrics d’home, gel de dutxa, xampú, fulles d’afaitar i crema d’afaitar.
Tots els productes que es recolliran són productes destinats a homes, ja que segons les dades “a Barcelona hi ha 4.000 persones que no tenen llar. I de tot el total de persones que es troben en aquesta situació un 90% són homes” explicava la professora.
Pel que fa als alumnes que estaran en aquesta recollida, Maria Laiseca deia que “hem après a prendre acció i no només escoltar, sinó també a saber que podem fer alguna cosa. Fent una petita acció, com pot ser donar una manta, un xampú o qualsevol altre producte... no ens costa res. No sempre cal donar diners, amb les accions ja fem molt”.
Judith Toledo, una altra de les alumnes del cicle, comentava que han après que “és un col·lectiu molt invisibilitzat i que no cal donar res, també els podem saludar o dir bon dia. Perquè moltes vegades són invisibles per la gent del carrer. Al final també són veïnes del barri i són persones que veiem cada dia”.
L’objectiu principal és visibilitzar aquest col·lectiu, que “realment estan tan a prop nostre, però ningú s’adona que realment ho estan passant malament. Que el carrer no és el millor lloc per viure, volem que tothom s’adoni que aquestes persones ho estan passant molt malament” comentava l’alumna Laiseca.
Per últim, la recollida estarà activa el dijous de 10h a 13h i de 17h a 19h, i divendres de 10h a 13h.