El Mercat de Sants acull un taller per ajudar a pal•liar els efectes secundaris derivats del tractament del càncer

El taller busca ajudar a millorar els problemes digestius que provoca el tractament de càncer a través de receptes adaptades

El Mercat de Sants acull un taller per ajudar a pal•liar els efectes secundaris derivats del tractament del càncer
El Mercat de Sants acull un taller per ajudar a pal•liar els efectes secundaris derivats del tractament del càncer

L’Aula Gastronòmica del Mercat de Sants ha acollit un showcookingel passat divendres que busca ajuda a millorar els problemes digestius que provoca el tractament del càncer a través de receptes adaptades, organitzat i promogut per l’Associació Espanyola Contra el Càncer.

Olga Muñoz, la responsable de l’àrea de Benestar Corporal i nutricionista-dietista de l’Associació Contra el Càncer a Barcelona, ha estat l’encarregada de dur a terme aquest taller davant les persones que hi han assistit, tant presencial com telemàticament. En ell s’han explicat diverses receptes fàcils i adaptades que ajuden a pal·liar els problemes digestius que poden patir pacients de tractament d’un càncer.

 Les receptes estan enfocades a millorar una alimentació que “molts cops queda reduïda a arròs bullit i pasta blanca”, segons explica l’Olga, degut a les quimioteràpies. L’objectiu és donar altres idees i ampliar la varietat alimentaria perquè la dieta pugui ser més agradable. El benefici principal d’aquestes receptes és que aconsegueixen que amb poc volumd’aliment s’hi incloguin gran densitat de nutrients, proteïnes o fibra, en funció de la necessitat concreta de cada pacient. Els plats que expliquen - que són una crema de pastanaga amb iogurt, mandonguilles de pollastre amb salsa de carabassó i pasta integral amb espinacs – s’aniran fent in situ alhora que s’expliquin les recomanacions a aplicar.

Aquest és només el segon dels quatre tallers que s’estan duent a terme als diferents mercats de la ciutat, que prossegueix al que ja s’ha fet al Mercat de la Guineueta. En ell es va tractar cuina econòmica i assequible, ja que explica l’Olga, “si ja hi ha problemes econòmics, amb un càncer se’n manifesten molts més”. Els dos tallers que es faran en un futur seran el de “Planificació Setmanal”, al Mercat de la Boqueria; i un altre sobre la pèrdua de la gana com a efecte secundari, al Mercat del Ninot.          

Aquests tallers responen a una necessitat que l’Associació Contra el Càncer troba de fer èmfasi en l’acompanyament als pacients. “Des de l’AECC tenim molt clar que hi ha tres pilars: la prevenció, la investigació, i un de molt important que és l’acompanyament al pacient oncològic, familiar i cuidador. Una de les parts és la psicologia i l’altre la social, però des del 2018 tenim un acompanyament també a nivell de nutrició”, explica l’Olga Muñoz.

El proper showcooking es titula “Planificació Setmanal dels Menús” i tindrà lloc a l’aula de cuina del Mercat de la Boqueria el pròxim divendres 18 de febrer de 16:00h a 18:00h de la tarda.

El Mercat de Sants acull un taller per ajudar a pal•liar els efectes secundaris derivats del tractament del càncer
El Mercat de Sants acull un taller per ajudar a pal•liar els efectes secundaris derivats del tractament del càncer
El Mercat de Sants acull un taller per ajudar a pal•liar els efectes secundaris derivats del tractament del càncer
El Mercat de Sants acull un taller per ajudar a pal•liar els efectes secundaris derivats del tractament del càncer
El Mercat de Sants acull un taller per ajudar a pal•liar els efectes secundaris derivats del tractament del càncer