El Restaurant Arturo compleix cinquanta anys

Aquest divendres és l’aniversari de l’establiment que es troba al carrer Sagunt, compleix cinc dècades al servei del veïnat i ha preparat alguna sorpresa pels seus comensals

Carles Jansà i Anna Jansà del Restaurant Arturo
Carles Jansà i Anna Jansà del Restaurant Arturo

El Restaurant Arturo compleix cinquanta anys al servei del veïnat i des del passat dimecres han estat servint cava als clients per celebrar aquesta fita tan important. Aquest establiment és un negoci familiar que actualment coordinen Carles Jansà i Anna Jansà i es caracteritza per donar productes de qualitat i frescos, és per això que es defineix com a cuina de mercat. Es caracteritza per fer plats més aviat típics i sense molta guarnició. Els dos germans parlen del que significa per ells que el negoci familiar compleixi cinc dècades.

Pregunta: Quina és la història del Restaurant Arturo?

Resposta: Doncs el restaurant el van fundar els nostres pares, l’Arturo i l’Eulàlia. L’Arturo encara és viu i ho està vivint amb nosaltres. Van obrir un bar de vermuts i de copes, la gent venia al migdia i a les tardes i tan sols feien tapes.

P: Com ha evolucionat el negoci familiar?

R: El canvi va ser segons les necessitats, es va acabar l’època de moda dels vermuts i les copes. Llavors la meva mare va començar a fer menjars casolans pels quatre clients que venien i quatre amics, perquè al final eren molt pocs els que venien a dinar i va començar així amb menjars molt fàcils, molt senzill, menjar de casa. A partir d’aquí, el meu germà es va incorporar quan va ser més gran i al cap dels anys, quan va morir la meva mare també em vaig incorporar jo.

P: Quines anècdotes teniu d’aquests cinquanta anys?

R: Tinc moltíssims records, sobretot de quan estava la meva mare. El meu pare sempre explica que quan van obrir van estar quinze dies que no va entrar ni una persona. Eren joves, tenien tres fills, va ser força dur... Hi ha hagut èpoques molt bones i èpoques molt dolentes. Ens hem fet un nom, l’Arturo té una marca i ara amb la pandèmia ens ha salvat. Anècdotes hi ha moltes, des que teníem a la meva mare amb set o vuit perols a la cuina, dies que hem fet zero...

P: Quina és l’essència del restaurant?

R: Nosaltres fem el menjar que ens agrada. Fem plats senzills perquè prima el producte, no ens agrada disfressar els plats amb molts guarniments.

P: Quins són els plats que recomanaríeu?

R: Doncs plats de temporada, ens agrada molt la cullera, llegum, peix fresc... i també estem tocant molt els peixos salvatges com el marisc.

P: Després de la pandèmia, quina és la salut del Restaurant Arturo?

R:  El més difícil va ser la incertesa que teníem quan estàvem tancats a casa. Des que el meu germà i jo vam tornar i vam començar a fer de tot, com plats per emportar que no havíem fet mai, va ser el pitjor. Pensem que la cosa ara està normalitzada.

P: Com d’importat és conservar un negoci familiar com aquest al barri?

R: La veritat és que nosaltres sempre veníem amb molta il·lusió, amb la mateixa del primer dia. Som conscients del carrer on estem i el que costa arrossegar la gent fins aquí i aguantarem tot el que puguem. Aquí també hi ha set famílies que depenen d’aquest negoci.

P: Què heu preparat per celebrar l’aniversari?

R: Vam començar dimecres a fer cosetes, hi ha clients que no venen cada dia i volíem celebrar-ho amb ells també. Dimecres vam començar a convidar a cava i amb algun detallat de pastissos de la pastisseria Kessler Galimany. I avui divendres ja ens hem estirat una mica més i totes les taules tenen cava i pastissos.

El Restaurant Arturo compleix cinquanta anys
El Restaurant Arturo compleix cinquanta anys
El Restaurant Arturo compleix cinquanta anys
El Restaurant Arturo compleix cinquanta anys
El Restaurant Arturo compleix cinquanta anys
El Restaurant Arturo compleix cinquanta anys
El Restaurant Arturo compleix cinquanta anys
El Restaurant Arturo compleix cinquanta anys
El Restaurant Arturo compleix cinquanta anys
El Restaurant Arturo compleix cinquanta anys
El Restaurant Arturo compleix cinquanta anys
El Restaurant Arturo compleix cinquanta anys
El Restaurant Arturo compleix cinquanta anys