La Fàtima busca un habitatge assequible al districte de Sants-Montjuïc

La veïna va ser desnonada el passat 4 de febrer amb els seus quatre fills i ara es troba vivint en una habitació d’un pis compartit al districte de Gràcia

La Fàtima busca un habitatge assequible al districte de Sants-Montjuïc
La Fàtima busca un habitatge assequible al districte de Sants-Montjuïc

La Fàtima El Mesnani busca un nou habitatge assequible al districte de Sants-Montjuïc per poder recuperar la seva vida. El passat divendres 4 de febrer ella i els seus quatre fills van ser desnonats del pis on vivien feia ja onze anys.

La situació de la Fàtima és força complicada, ja que l’han reubicat en una habitació d’un pis compartit al districte de Gràcia. Aquest fet suposa que la veïna i els seus quatre fills hagin d’agafar el metro i fer transbords per arribar a l’escola cada matí, a l’Escola Cavall Bernat.

Des de l’AFA Cavall Bernat s’ha fet públic un comunicat on demana que el Districte de Sants-Montjuïc, Serveis Socials i Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona donin una explicació pública per la mala gestió, que segons la part afectada, han fet del cas. A més, demanen que ofereixin a la Fàtima un habitatge digne al barri i que s’ajusti a les necessitats d’una mare que es troba sola amb quatre fills.

Ella vivia feia onze anys al barri i en els darrers últims dos anys amb la pandèmia i la separació del pare dels seus fills no ha pogut fer front al pagament del lloguer. “La propietària em va denunciar perquè volia el seu pis i ja fa dos anys que estic amb aquesta situació, em van dir que em buscarien alguna cosa abans d’arribar al desnonament des d’Habitatge i Serveis Socials, però finalment res” explicava Fàtima.

El passat divendres 4 de febrer “17 furgons van venir per treure’ns del pis i em van portar a Gràcia a un pis compartit i només puc utilitzar una habitació per a mi i els meus quatre fills”. Tant el comunicat de l’AFA Cavall Bernat com les pròpies paraules de la Fàtima diuen que “he estat enganyada, em van prometre que seria un pis per a mi i els meus fills i no un pis compartit”.

Els fills de la Fàtima tenen entre 2 i 7 anys i són també els més perjudicats amb aquesta situació, “hi ha molt de soroll, no poden dormir, no hi ha parcs pròxims al pis, cada dia hem d’agafar el metro amb els quatre, no entenen per què jo no dormo a la meva habitació i ells a la seva” comentava la mare.

Inclús, a través del comunicat es comenta que se li va recomanar a la Fàtima posar els seus fills en mans de famílies d’acollida. Un comunicat, segons Aida Guillén, la gerent del Districte de Sants-Montjuïc, que “té inexactituds i en cap cas ni en cap moment separar als fills de la mare. Ens hem reunit tant amb l’AFA com amb el Grup d’Habitatge per poder explicar la situació  i veure com podem fer esforços entre tots perquè la comunicació sigui més fluida i no es produeixin aquestes situacions de confusió”.

La resposta de l’administració al cas de la Fàtima és que hi ha molta gent a la llista d’espera i que actualment no tenen la possibilitat d’oferir-li un habitatge digne on anar amb els seus quatre fills a prop de l’escola. I és per aquest motiu que des de l’AFA Cavall Bernat iniciaran una campanya perquè alguna veïna o veí que pugui ofereixi el seu habitatge buit com a habitatge assequible per la Fàtima.  

La Fàtima busca un habitatge assequible al districte de Sants-Montjuïc