Quatre entitats denuncien la mala gestió d’un brot de covid al CIE de la Zona Franca

Migra Studium, Irídia, SOS Racisme i Tanquem els CIE han interposat una queixa davant el jutjat de control del CIE de la Zona Franca

Quatre entitats denuncien la mala gestió d’un brot de covid al CIE de la Zona Franca
Quatre entitats denuncien la mala gestió d’un brot de covid al CIE de la Zona Franca

Les entitats Migra Studium, Irídia, SOS Racisme i Tanquem els CIE han interposat una queixa davant el jutjat de control del CIE de la Zona Franca per la mala gestió d’un brot de covid.

Aquestes associacions expliquen que no s’ha garantit l’atenció adequada a les persones internes i denuncien les condicions les quals es troben els interns del centre. Marta Bolinches, advocada d’Irídia explicava que “tenim coneixement que hi ha un brot de covid i tenim coneixement que la situació és crítica i hi ha una sensació de por per part dels interns”.

El brot ja afecta una vintena de persones i la queixa es deu que “el centre no reuneix les condicions per realitzar els aïllaments amb garanties de dret i amb dignitat per les persones que es troben tancades” comentava Bolinches.

 Segons l’advocada d’Irídia existeix una situació “d’opacitat al CIE de la Zona Franca”, Bolinches explica que les visites de familiars i ONGs estan “molt restringides i des que s’ha declarat aquest brot s’han suspès totes les visites”.

Les associacions presenten les queixes perquè les persones que hagin de fer quarantena per covid ho facin fora de les instal·lacions perquè “No volem que es reprodueixin situacions com les de l’octubre del 2020 quan hi va haver un brot al centre que va acabar amb diverses denuncies per maltractament” comentava Marta Bolinches.