La Fundació Paco Candel inicia una nova etapa

La fundació té l’objectiu de fer front als reptes de la societat actual aplicant el pensament del seu fundador contribuint a la cohesió i suport al procés d’incorporació de nouvinguts

La Fundació Paco Candel inicia una nova etapa
La Fundació Paco Candel inicia una nova etapa

La Fundació Paco Candel inicia una nova etapa per poder fer front als reptes que presenta la societat actual i té com a objectiu principal aplicar el pensament del fundador, Paco Candel, en l’actualitat. Salvador Cardús, el nou president del Patronat, explica tots els detalls.

Pregunta: Com serà aquesta nova etapa de la fundació?

Resposta: Totes les institucions necessiten de tant en tant renovar-se. El que hem pensat conjuntament amb els antics patrons és que aquesta renovació havia de seguir diversos criteris, un és el de la continuïtat i, per tant, la meitat del patronat segueix. Però també calia afegir gent nova amb vitalitat per poder aportar noves idees i per acostar més el patronat a les noves migracions. I per últim, també gent d’Òmnium Cultural que és qui ens ha donat el suport per fer aquest pas endavant.

P: Quina és la missió de la Fundació Paco Candel?

R: La fundació la va crear en Paco quan era viu i el paper de la fundació és preservar la seva memòria, un home amb una importància molt més gran de la que ens queda ara la memòria. Té una llarga trajectòria com a escriptor, té una cinquantena de llibres. Sobretot, potser pel que és conegut, és pels seus llibres sobre la qüestió migratòria que va ser molt rellevant en els anys 50, 60 i 70. Els altres catalans va ser un descobriment enorme en el seu moment on reflexionava i denunciava les condicions d’aquella població que havia emigrat de la resta d’Espanya cap a Catalunya i alhora va ser capaç d’afegir un discurs molt positiu d’esperança amb la capacitat del país d’incorporar tota aquesta població.

P: Com us heu adaptat a la pandèmia?

R: Estem recollint les dificultats d’aquests últims anys, nosaltres no vam poder accedir durant mesos als locals i moltes de les activitats que es feien en públic no s’han pogut fer. La nostra memòria dels 15 anys no s’han pogut presentar, l’última novel·la tampoc es va poder presentar en públic... hem de veure què es va quedar per fer a la pandèmia per recuperar-ho i ens hem de posar les piles.

La Fundació Paco Candel inicia una nova etapa
La Fundació Paco Candel inicia una nova etapa