Torna el Festival Sopes del Món al barri de Sants-Badal

El veïnat va poder viure un matí d’interculturalitat amb gastronomia, dansa, actuacions musicals i un recapte solidari d’aliments

Torna el Festival Sopes del Món al barri de Sants-Badal
Torna el Festival Sopes del Món al barri de Sants-Badal

El Festival Sopes del Món ha tornat al barri de Sants-Badal aquest passat dissabte 11 de desembre, una activitat que intenta apropar les diferents cultures del món a través de la seva gastronomia, concretament, amb les sopes típiques de cada regió.

Enguany l’edició s’ha hagut d’adaptar a la pandèmia i no es van poder col·locar les tradicionals taules on els assistents es prenien les sopes, tot i així sí que es van poder repartir els plats tradicionals típics de cada país. Aquest 2021 els assistents van poder tastar una sopa de llenties del Marroc i una sopa de pilotes de carn arribada des d’Hondures.

L’objectiu principal és “dinamitzar Sants-Badal i oferir un espai de trobada per tota aquesta gent i a partir d’aquí sorgeixin nous projectes i noves iniciatives” explicava Lídia Capmany de la coordinació i dinamització del barri de Sants-Badal.

L’organització d’aquest festival ha estat difícil, “enguany degut a la pandèmia tenim menys sopes, però podem gaudir de diferents actuacions de dansa i arts marcials de les entitats i escoles del barri” explicava l’organitzadora.  

A més es va fer una recollida solidària d’aliments que “va sorgir de la idea d’una veïna de Sants-Badal, ens va semblar un molt bon moment i aquests aliments estaran destinats a una associació de famílies amb nens en risc d’exclusió social” comentava l’organització.

Carolina, membre de la Federació d’Associacions Hondurenyes de Catalunya va explicar es van decidir sumar al festival per donar a conèixer “la nostra cultura a través de la gastronomia”. La sopa que van preparar era semblant a una escudella amb pilotes de carn, tot i que van utilitzar ingredients diferents com pot ser la farina o la patata. Pel que fa als altres aliments típics de la cultura d’Hondures són les truites de farina de blat de moro com a substitut del pa o els fesols, que els fan servir “d’acompanyament a gairebé tots els plats” explicava Carolina.

Omar Bennis de l’Associació Abrazo Cultural també va explicar l’elaboració de la seva sopa de llenties que té com a especialitat “l’ús de les espècies”. El gran secret per fer una bona sopa, segons Bennis és “sempre el temps, cal que es cogui tot molt lentament perquè no es cremin i deixar-les ben fetes amb amor”.

El veïnat de Sants-Badal va respondre positivament a la tornada del festival que l’any passat no es va poder fer i van poder gaudir d’un matí de dissabte amb aquest tast intercultural, actuacions musicals, dansa i arts marcials a la plaça de l’Olivereta.

Torna el Festival Sopes del Món al barri de Sants-Badal
Torna el Festival Sopes del Món al barri de Sants-Badal
Torna el Festival Sopes del Món al barri de Sants-Badal
Torna el Festival Sopes del Món al barri de Sants-Badal
Torna el Festival Sopes del Món al barri de Sants-Badal
Torna el Festival Sopes del Món al barri de Sants-Badal
Torna el Festival Sopes del Món al barri de Sants-Badal
Torna el Festival Sopes del Món al barri de Sants-Badal
Torna el Festival Sopes del Món al barri de Sants-Badal
Torna el Festival Sopes del Món al barri de Sants-Badal