La Marató de cinema fantàstic i de terror arriba a la 33a edició

La Marató de cinema fantàstic i de terror de Sants, Hostafrancs i la Bordeta canvia el seu tradicional format concentrant totes les activitats en dos dies: 26 i 27 de novembre

 La Marató de cinema fantàstic i de terror arriba a la 33a edició
La Marató de cinema fantàstic i de terror arriba a la 33a edició

La Marató de cinema fantàstic i de terror de Sants, Hostafrancs i la Bordeta arriba a la seva 33a edició. Una marató que s’ha hagut d’adaptar a la nova normalitat i que enguany recupera el format presencial al Centre-cívic Cotxeres de Sants, però en un format concentrat de dos dies: el 26 i el 27 de novembre.

Aquesta marató ja s’ha convertit en un esdeveniment històric del teixit associatiu dels barris de Sants, Hostafrancs i la Bordeta. Jose Antonio Castillo, part de l’organització, expressava estar contents d’haver pogut tornar a organitzar la marató encara que sigui “en una versió reduïda, però amb un horari semblant al que teníem abans, però entenc que serà un mer trànsit fins que l’any que ve ho puguem organitzar en normalitat”.

Per aquesta versió reduïda s’ha decidit fer un abonament per als dos dies, “el preu és de nou euros i es podran assistir a totes les sessions, tant a la sala gran com a la sala b que preparem dissabte dedicada al cinema de terror” afegia l’organitzador.

La marató de cinema no només consisteix en un passi de pel·lícules, sinó que també s’organitza un concurs de curts fantàstics i de terror. Com a novetat, la gala dels finalistes es farà dos dies i s’han presentat en total 396 curts, “gairebé la mateixa quantitat de curts que es presentaven en pre-pandèmia” explicava Jose Antonio Castillo. En total hi ha set categories i durant aquests dos dies es projectaran cinc finalistes de cada una d’aquestes categories, “enguany la qualitat dels curts ha augmentat i estem molt contents” explicava Castillo.

Pel que fa a la influència de la pandèmia, el procés de les reunions “s’ha vist afectat perquè durant un temps no vam poder fer-les, les havíem de fer telemàtiques o ens enviàvem correus amb les propostes i ara hem aprofitat aquests dies amb les restriccions relaxades tornar-ho a fer presencial, ja que l’any passat es va fer en línia i no és el mateix” acabava l’organitzador.