Solidarity fest for Parkinson's als Jardins de la Rambla de Sants

Breus

cartellsolidarityfestparkinsonssantsfebrerde2020

La malaltia de Parkinson és un trastorn neurològic, degeneratiu i invalidant, que afecta 20.000 persones a Catalunya, s'estima que només un 15% formen part d'una associació de pacients. Tot i ser la segona malaltia neurodegenerativa en prevalença, el Parkinson és molt desconegut i està estigmatitzat, això genera molts problemes per a les persones afectades i per a les seves famílies, i fa que corrin el risc d'aïllar-se socialment.

Per tot això l'ACAP organitza Solidarity Fest for Parkinson's, una festa solidària, popular i oberta a tothom.

Alguns dels símptomes de la malaltia de Parkinson són: tremolor, rigidesa, lentitud de moviments, moviments involuntaris, apatia, depressió, trastorns del son, problemes de control d'impulsos. El risc d'aïllament social en els afectats és molt gran, pel desconeixement social de la malaltia, "La obtenció d'informació és una necessitat fonamental tant per l'afectat com per la família i una societat conscienciada ajuda a la integració de les persones i a la normalització del dia a dia", conclou Roigé.

Solidarity Fest for Parkinson's

El dia 01 de febrer es realitzarà el festival solidari durant tot el dia a l'espai cedit per l'Ajuntament de Barcelona, els Jardins de la Rambla de Sants. Hi haurà un escenari principal on es succeiran actuacions en directe, dj's, swing i karaoke. A més, un espai infantil de joc respectuós i una taula de participació per als infants on podran participar amb la seva visió de la malaltia de Parkinson, la Carpa Parkinson atesa per persones afectades i familiars, donarà informació sobre l'ACAP i la seva tasca i es vendrà marxandatge dissenyat per un soci de l'entitat amb Parkinson d'inici precoç. Tot això estarà acompanyat per uns "montaditos" solidaris en el que col·laboren la Comissió del carrer Galileu de les Festes de Sants i una botifarra i calçotada popular.

Sobre l'Associació Catalana per al Parkinson (ACAP)

L' Associació Catalana per al Parkinson és una entitat sense afany de lucre que va ser fundada l'any 1985 amb la missió de donar atenció i assessorament a les persones afectades per la malaltia de Parkinson i les seves famílies. Des d'aleshores, continua treballant per oferir serveis i activitats de qualitat. Compta amb més de 950 associats i realitza prop de 15.000 teràpies l'any.

L'Associació Catalana per al Parkinson, amb 35 anys des de la seva fundació, és una entitat declarada d'Utilitat Pública, ofereix els seus serveis a la seva seu central (Barcelona) i a les seves delegacions (Girona, Granollers, Sant Cugat, Cerdanyola, Ripollet, Igualada i Vilanova i la Geltrú). En la seva vessant assistencial la seva oferta es centra en l'assessorament social, servei d'atenció domiciliària i la unitat de respir familiar. Pel que fa a la vessant terapèutica ofereix: fisioteràpia, logopèdia, psicologia, musicoteràpia i artteràpia. A més d'això, realitza formació i educació per a la salut, tant per afectats com per familiars.