L’Associació Cultural Vallespir enllesteix les deu carrosses de la 47a Cavalcada de Reis de Sants

La cavalcada se celebrarà el dia 5 de gener, començarà a dos quarts de sis de la tarda a la plaça Comas, i seguirà pel carrer Joan Güell, travessera de les Corts, Vallespir, passeig de Sant Antoni, Galileu, Can Bruixa, Joan Güell i acabarà als Jardins de Can Mantega. [[Vegeu reportatge fotogràfic dels preparatius]]

L’Associació Cultural Vallespir ja està preparada per a la Cavalcada de Reis de Sants-Les Corts. I ja en seran 47 edicions, perquè com recorda el president de l’associació Amadeu Cervera, “tot va començar el 1970 quan vam néixer com a entitat i l’any següent, el 1971, ja es va celebrar la primera cavalcada”. És, doncs, una de les més antigues i multitudinàries de la ciutat. En aquest sentit, Cervera afegeix que “és un acte de la gent i per la gent, amb els infants com a epicentre”.

En total, es destinaran per a aquesta cavalcada entre dues i tres tones de caramels al llarg del seu recorregut, a diferència de les cinc tones de les altres edicions. Començarà a dos quarts de sis de la tarda a la plaça Comas i seguirà pel carrer Joan Güell, travessera de les Corts, carrer Vallespir, passeig de Sant Antoni, carrer Galileu, Can Bruixa, Joan Güell i acabarà als Jardins de Can Mantega on es rebran Ses Majestats.

Durant la nit del cinc de gener, un total de deu carrosses, juntament amb diverses comparses d’entitats del barri, recorreran tres quilòmetres i mig. Els carruatges dels tres Reis de l’Orient carregats d’or, encens i mirra seran la principal atracció. Els seguiran carrosses més tradicionals com la del tió i la del pessebre; a més d’una d’Star Wars, la de la Patrulla Canina ajuntada amb la dels bombers i la d’un camell reial que servirà com a bústia per als xumets. Així també s’hi podrà trobar el mític drac del carrer Vallespir.

Al llarg de tota aquesta caravana de carrosses, hi participaran unes 400 persones entre patges als escenaris, acompanyants, les comparses i membres de seguretat. D’altra banda, tot aquest desplegament festiu és possible “gràcies a la col·laboració de les persones de la comissió de l’Associació Cultural Vallespir”, puntualitza Amadeu Cervera. Tant ell com dos dels voluntaris que han estat preparant les carrosses, Ángel Quiñonero i Josep Anton Moreno, desitjarien “veure més gent implicada, ja que hi treballem des del mes de juny i amb més mans seria més fàcil”.

Tot i això, tal i com reconeix Quiñonero “tota la feina d’aquests mesos es veu compensada quan la nit de Reis veus la cara de felicitat dels infants”. Això és, realment, “un gran orgull”, detalla.

preparaciocarrossescavalcadareismagssantsdesembre2018-21

preparaciocarrossescavalcadareismagssantsdesembre2018-01

preparaciocarrossescavalcadareismagssantsdesembre2018-02

preparaciocarrossescavalcadareismagssantsdesembre2018-03

preparaciocarrossescavalcadareismagssantsdesembre2018-04

preparaciocarrossescavalcadareismagssantsdesembre2018-05

preparaciocarrossescavalcadareismagssantsdesembre2018-06

preparaciocarrossescavalcadareismagssantsdesembre2018-07

preparaciocarrossescavalcadareismagssantsdesembre2018-08

preparaciocarrossescavalcadareismagssantsdesembre2018-09

preparaciocarrossescavalcadareismagssantsdesembre2018-10

preparaciocarrossescavalcadareismagssantsdesembre2018-11

preparaciocarrossescavalcadareismagssantsdesembre2018-12

preparaciocarrossescavalcadareismagssantsdesembre2018-13

preparaciocarrossescavalcadareismagssantsdesembre2018-14

preparaciocarrossescavalcadareismagssantsdesembre2018-15

preparaciocarrossescavalcadareismagssantsdesembre2018-16

preparaciocarrossescavalcadareismagssantsdesembre2018-17

preparaciocarrossescavalcadareismagssantsdesembre2018-18

preparaciocarrossescavalcadareismagssantsdesembre2018-19

preparaciocarrossescavalcadareismagssantsdesembre2018-20