Es presenta al veïnat l'audiovisual del projecte Som La Marina que reflexiona sobre el present i futur del barri

En aquesta iniciativa han participat diverses entitats i veïns del barri, i al vídeo que es va presentar dimarts a la Sala Pepita Casanellas, tots ells expressen les seves vivències i quin és el futur que volen per la Marina. [[Vegeu fotos]]

El projecte Som La Marina va avançant i ja ha arribat a la seva segona edició. En aquest projecte cultural comunitari, es treballa el passat i el present dels barris de la Marina amb la voluntat de promoure iniciatives de futur que defineixin un demà millor pel conjunt de veïns i veïnes. "En aquesta edició ens hem centrat a parlar de com el veïnat veu el barri i com el vol en un futur", explica Sara Caeiro, cap del projecte, qui recorda que amb aquesta iniciativa es “vol remarcar la història del barri i donar a conèixer els racons que té”.

Per fer-ho, s'ha elaborat un audiovisual que es va presentar dimarts a la Sala Pepita Casanellas. En aquesta iniciativa han participat diverses entitats i veïns del barri, i al vídeo, tots ells expressen les seves vivències i visions, i quin és el futur que volen pel barri. "Trobem càpsules audiovisuals amb entrevistes sobre l'ús que fan els veïns dels horts que hi ha a la Masia de Can Mestres o també parlen de les passejades que es fan per Montjuïc", explica Eva Miralles de l'Associació Generación Guineo-Catalana Virgen de Bisila, entitat participant. També diu que amb aquest projecte "volem conscienciar al veïnat i fer veure que és un barri reivindicatiu i que volem continuar sent-ho". I és que en el vídeo es van escoltar diverses demandes, com la de l'arribada del metro o la de millorar l'organització i la col·laboració entre les entitats de la Marina.

Els alumnes de l'Escola SEAT també han estat treballant durant tot el curs sobre el passat i el futur del barri. El passat mes d'abril van redactar els guions dels seus vídeos i fa unes setmanes van sortir al carrer per gravar-los. En aquestes fan referència al passat del Mercat de la Marina i expressen la necessitat de construir una àrea infantil al Parc de Sant Cristòfol: "Han explicat els gronxadors que volen i quines fonts els hi agradaria posar", comenta Caeiro.

La Marina Viva ha participat en la producció audiovisual i han inclòs en la projecció la nova rumba de la Marina. El projecte s'emmarca en el Pla de Barris de la Marina que impulsa el Districte de Sants-Montjuïc: "És una iniciativa que ens agrada perquè es promou el treball en xarxa que demanem sempre. La Marina té moltes associacions i col·lectius amb molta creativitat i empenta, i cal que els projectes siguin col·laboratius", segons Esther Pérez, consellera de govern del barri de la Marina.

presentacioprojectesomlamarinajunyde2018-01

presentacioprojectesomlamarinajunyde2018-02

presentacioprojectesomlamarinajunyde2018-03

presentacioprojectesomlamarinajunyde2018-04

presentacioprojectesomlamarinajunyde2018-05

presentacioprojectesomlamarinajunyde2018-06

presentacioprojectesomlamarinajunyde2018-07

presentacioprojectesomlamarinajunyde2018-09

presentacioprojectesomlamarinajunyde2018-10

presentacioprojectesomlamarinajunyde2018-11

presentacioprojectesomlamarinajunyde2018-12

presentacioprojectesomlamarinajunyde2018-13

presentacioprojectesomlamarinajunyde2018-14

presentacioprojectesomlamarinajunyde2018-15