El veïnat demana al Districte aturar la "degradació" que pateix el barri d'Hostafrancs

Els problemes de civisme a les places Joan Corrades i Herenni, les festes privades nocturnes al parc de l'Espanya Industrial, la brutícia acumulada al solar de Cap de Guaita i els carros de recollida de ferralla van ser alguns dels temes que es van tractar dimecres a la tarda al Consell de Barri d'Hostafrancs. [[Vegeu fotos i video]]

La compra de l'edifici del carrer Leiva número 37 del barri d'Hostafrancs per part de l'Ajuntament de Barcelona, per tal d'aturar la venda de l'immoble a un fons d'inversió, va ser un dels temes que es van tractar dimecres a la tarda al Consell de Barri d'Hostafrancs, que es va fer a la sala Anselm Cartañà de la seu del Districte. "S'ha demostrat la capacitat que tenen els veïns per organitzar-se i ara caldrà veure com regularitzem i ens assegurem que aquestes mateixes famílies segueixin en aquest edifici", detallava Laura Pérez, regidora del Districte de Sants-Montjuïc.

En el seu informe, Pérez també va destacar la compra del local del carrer Leiva 67, que acollirà un nou equipament de 200 metres quadrats per a joves i adolescents. Després de l'estiu es faran reunions amb els veïns i entitats per explicar el projecte i quin impacte tindrà en el seu entorn. Pérez va fer saber que tot i l'increment del nombre d'hores de la Guàrdia Urbana, "seguim trobant-nos amb problemes d'incivisme a la plaça Joan Corrades i la plaça d'Herenni". L'òrgan participatiu també va servir per parlar del Pla d'Usos que afecta un perímetre comprés entre el carrer de Sant Antoni, carrer Tarragona i carrer de la Creu Coberta: "Ens permet intentar gestionar el que per nosaltres era una absoluta concentració de 19 establiments per cada mil habitants", apuntava Pérez.

Per la seva banda, la consellera de mobilitat dels nostres barris, Esther Pérez, va informar sobre la nova regulació de vehicles de mobilitat personal que s'ha posat en marxa aquest mes de juliol. Aquesta pretén posar ordre sobre patinets elèctrics, segways o rodes elèctriques, entre d'altres, i resoldre els problemes de convivència a l'espai públic. La regulació determina per quins espais poden circular aquests vehicles i estableix si han de tenir assegurança, s'ha de portar casc o amb quina edat mínima es poden conduir. El voltant del Parc de l'Espanya Industrial, l'Estació de Sants, el carrer Numància i Tarragona, i també algunes vies de la muntanya Montjuïc són els espais per on només es permetrà circular els vehicles de tipus B, és a dir, els vehicles de mobilitat personal de dimensions més grans: patinets elèctrics grans i segways. Alguns veïns, però, no veuen gaire clar que s'acabi permetent l'ús d'aquest tipus de vehicle pel carrer Tarragona on hi ha un alt nombre de terrasses.

"Hostafrancs s'està degradant a passos grans", deia Jordi Clausell de l'Associació de Veïns i Veïnes d'Hostafrancs, en el torn obert de paraules. El veí va denunciar algunes de les problemàtiques, com la viscuda a la plaça d'Herenni, la recollida de ferralla o la brutícia als parcs, "hi ha molts problemes en aquesta plaça que vénen de lluny", per això "els veïns volem solucions i que en poc temps es solucionin". En aquest sentit, Pérez va reconèixer que "tenim una problemàtica estancada en les places, és molt difícil".

Més tard, la Margarida del carrer Leiva va tornar a insistir en la presència d'una colònia de gats, coloms, rates i bitxos en un solar que hi ha al carrer Cap de Guaita, i va alertar de l'assetjament que viuen alguns veïns del carrer Leiva 64 "ens sentim completament amenaçades". També, la Pepita de l'associació veïnal del barri, va manifestar el mal estat en què es troba la plaça de la Vidriera, "el tobogan del parc s'omple d'excrements de gos, i els de la ferralla ocupen els bancs que s'omplen d'orins i excrements, la placeta està fatal i molt abandonada". Durant el Consell de Barri també es va parlar del Parc de l'Espanya Industrial. La Maria del carrer Muntadas va alertar de les festes particulars que s'organitzen a l'interior del recinte i del soroll que generen: "Això és cada dia, no és esporàdicament, i això passa perquè el parc no es tanca a la nit".

Clicant al reproductor podeu veure la retransmissió sencera del Consell de Barri:conselldebarridhostafrancs18dejuliolde2017-01

conselldebarridhostafrancs18dejuliolde2017-02

conselldebarridhostafrancs18dejuliolde2017-03

conselldebarridhostafrancs18dejuliolde2017-04

conselldebarridhostafrancs18dejuliolde2017-05

conselldebarridhostafrancs18dejuliolde2017-06

conselldebarridhostafrancs18dejuliolde2017-07

conselldebarridhostafrancs18dejuliolde2017-08

conselldebarridhostafrancs18dejuliolde2017-09

conselldebarridhostafrancs18dejuliolde2017-10

conselldebarridhostafrancs18dejuliolde2017-11

conselldebarridhostafrancs18dejuliolde2017-12

conselldebarridhostafrancs18dejuliolde2017-13

conselldebarridhostafrancs18dejuliolde2017-14

conselldebarridhostafrancs18dejuliolde2017-15

conselldebarridhostafrancs18dejuliolde2017-16

conselldebarridhostafrancs18dejuliolde2017-17

conselldebarridhostafrancs18dejuliolde2017-18

conselldebarridhostafrancs18dejuliolde2017-19

conselldebarridhostafrancs18dejuliolde2017-20

conselldebarridhostafrancs18dejuliolde2017-21