Can Batlló inaugura el nou Centre de Documentació de Moviments Socials i l'espai de producció de cervesa artesana

El passat dissabte al migdia es van inaugurar dos nous espais comunitaris del Bloc 11 de Can Batlló: el Centre de Documentació de Moviments Socials i l'espai de producció de birres artesanes, que va oferir una visita d’aprenentatge de com preparen la nova cervesa “La Bordeta”. [[Vegeu fotos]]

El Bloc Onze de Can Batlló continua sent un punt de referència per projectes innovadors. El passat dissabte al migdia es van inaugurar dos nous espais comunitaris: el Centre de Documentació de Moviments Socials i l'espai de producció de birres artesanes. A més, les famílies del barri que van participar de la visita inaugural van poder celebrar aquesta nova iniciativa amb un vermut.

“Aquí comença una nova etapa de Can Batlló, és un projecte molt gran” deia en David, un dels impulsors del Centre de Documentació de Moviments Socials, creat durant els anys noranta. Des de llavors tots els materials que el compon han estat ubicats “al Terra d’Escudella, després a La Ciutat Invisible, més tard a una nau i, per fi, ara tenim espai propi” explicava. Aquesta nova ubicació permet que els arxius no estiguin en caixes, ja que és més ample, el fet que estigui a Can Batlló, juntament amb altres projectes autogestionats, i que el material estigui arxivat en un lloc fix. “Tenim diversos formats, com més de dos mil cartells, xapes, revistes, diaris, publicacions, i materials més sensibles com assemblees o actes”, principalment sobre qüestions del districte de Sants-Montjuïc, però també d’altres indrets de la ciutat i de la seva àrea metropolitana. D’aquesta manera, segons en David “volem que la història estigui viva, la recordem i mantenim, en definitiva, és un projecte del barri i per al barri, és a dir, perquè tothom que vulgui el pugui consultar”. Dilluns, dimarts i dijous són els dies previstos per poder fer qualsevol consulta en aquest arxiu. El finançament d’aquest projecte s’ha realitzat a partir de la quota dels socis i amb les aportacions voluntàries. Durant l’acte d’inauguració també es va explicar el procés de recuperació del fons del CSO Hamsa, ja que part del material es va perdre en un incendi al CSA Can Vies, fa uns anys, “i una part del fons que es va recuperar se li ha aplicat un tractament anti fongs, i ara s’ha de digitalitzar i fotografiar-ho perquè el material no es pot conservar” comentava.

Durant el migdia també es va oferir una visita d’aprenentatge a l’espai de producció de la cervesa “La Bordeta” que des de fa unes setmanes es troba a Can Batlló. L’objectiu d’aquest és “abastir tot el recinte de Can Batlló amb la nostra cervesa pròpia, però també volem propulsar cerveses alternatives dins d’espais alternatius”, definia Javi Escrabajal, impulsor del projecte. Actualment s’està treballant des del grup local de Cooperatives de Sants, “ja que en un futur volem col·laborar el cooperativisme” i “donar a conèixer la cultura de la cervesa artesana a partir de tallers i activitats” explicava Escrabajal. El nom de la cervesa va sorgir per poder-la promocionar i presentar al barri, “no tenim marca, fem una cervesa per a socis, col·lectius i moviments socials, i sembla que continuarà amb aquest nom” afegia. A més, actualment hi ha dos tipus de cerveses, una més fosca i una altra més suau que els impulsors esperen oferir-la aviat al bar de Can Batlló.

inauguraciocentredocumentaciocanbatllooctubre2015-15

inauguraciocentredocumentaciocanbatllooctubre2015-01

inauguraciocentredocumentaciocanbatllooctubre2015-02

inauguraciocentredocumentaciocanbatllooctubre2015-03

inauguraciocentredocumentaciocanbatllooctubre2015-04

inauguraciocentredocumentaciocanbatllooctubre2015-05

inauguraciocentredocumentaciocanbatllooctubre2015-06

inauguraciocentredocumentaciocanbatllooctubre2015-07

inauguraciocentredocumentaciocanbatllooctubre2015-08

inauguraciocentredocumentaciocanbatllooctubre2015-09

inauguraciocentredocumentaciocanbatllooctubre2015-10

inauguraciocentredocumentaciocanbatllooctubre2015-11

inauguraciocentredocumentaciocanbatllooctubre2015-12

inauguraciocentredocumentaciocanbatllooctubre2015-13

inauguraciocentredocumentaciocanbatllooctubre2015-14