Els nostres barris s'omplen de festa per la revetlla de Sant Joan

<< Vegeu reportatge fotogràfic >> de l'arribada de la flama del Canigó a les revetlles del Poble-sec i al Casinet d'Hostafrancs


Com és tradició, fogueres i envelats han omplert els nostres barris la nit de Sant Joan. Enguany hi ha hagut revetlles al barri de Font de la Guatlla, a la plaça d'Osca de Sants, al carrer Jocs Florals de la Bordeta, al Casinet d'Hostafrancs i a la plaça del Sortidor del Poble-sec. La flama del Canigó ha estat present també en algunes de les revetlles dels nostres barris, un flama que va arribar al matí a la ciutat i que durant la tarda i el vespre va anar recorrent els barris de la ciutat. A Sants-Montjuïc la flama del Canigó ha arribat a quarts de vuit del vespre i s'ha anat repartint per la plaça d'Osca, el barri de Font de la Guatlla, el Casinet d'Hostafrancs i el Poble-sec.


Al Poble-sec enguany la revetlla ha estat innovadora perquè s'ha fet una mescla amb la cultura veneçolana. Héctor Iburo, codirector del centre cívic del Sortidor, explica: "El grup renaixença va tenir la idea i creiem que es una bona manera de fer una revetlla diferent". Al Poble-sec, la flama del Canigó ha arribat cap a dos quarts de nou. També hi ha hagut un sopar de germanor i música fins a les tres de la matinada amb el grup Rock-stock. A Font de la Guatlla s'ha.catanitzat també una revetlla popular "Com cada any volem que sigui una vetllada el més familiar possible, tot i que no podrem fer foguera per la sequera que estem patint", explica el Lluís Maté, president de l'Associació de Veïns de Font de la Guatlla. Tot i no fer foguera, però, la flama del Canigó ha presidit el sopar i la disco mòbil que s'ha allargat fins la matinada.


Els més concorreguts han estat els de la plaça d'Osca gràcies al grup musical 'Els Catarres', que eren els amenitzadors de la revetlla i que darrerament s'han posat molt de moda a la xarxa. Pere Bosi, membre del Casal Independentista de Sants, explica: "Hem tingut la sort que d'unes setmanes a ara la cançó Jenifer, dels Catarres, s'ha posat de moda i per això esprem que la revetlla sigui menys familiar que altres anys". A la plaça hi ha hagut un sopar popular de 150 persones i una actuació dels Diables de Sants que han encès la foguera de la plaça amb la flama del Canigó.


On també han actuat els Diables, en aquest cas de l'escola Barrufet, ha estat al pati del Casinet d'Hostafrancs per amenitzar la revetlla que ha aplegat mig miler de veïns. Al Casinet els comensals s'havien de portar la coca i el cava per poder gaudir de la revetlla que havia començat a quarts de deu amb l'arribada de la flama del Canigó gràcies a l'Associació Camins Esportius de Sants i que ha seguit amb l'actuació de l'orquestra Aquarium. Marga Ortega, membre de direcció de Cotxeres-Casinet, explica: "El sopar és familiar i hi participa gent de totes les edats, per això l'orquestra ens portarà un repertori variat".


Finalment al carrer dels Jocs Florals hi ha hagut un sopar popular d'una cinquantena de veïns amb música a càrrec de djs del carrer. Juanjo Ariño, president de la Comissió de Festes del Carrer Jocs Florals, explica: "Enguany hem volgut donar l'oportunitat a dos nois del carrer que s'acaben de treure el títol de dj's perquè ens amenitzin la revetlla i esperem que vagi molt bé".EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3Fotos: Antoni Lasheras (Poble-sec) i EL3.CAT (Hostafrancs)