[[ Reportatge fotogràfic ]] sobre el 24è Aplec de la Sardana de Sants

Breus


13 colles improvisades van participar a la sardana de concurs del 24è Aplec de la Sardana de Sants, que va tenir lloc el diumenge al parc de l’Espanya Industrial. L’Aplec de la Sardana de Sants és un dels més importants de Catalunya on hi participen sardanistes d’arreu i on les cobles La Principal del Llobregat, la Mediterrània i la Selvatana van tocar per a tots aquells que s’hi van afegir des de dos quarts d’11 del matí i fins les vuit del vespre. Ramon Tort, president de la Federació d’Associacions i Comissions de la Festa Major de Sants, explica: “Enguany hem tingut potser menys afluència de públic i ens han dit que entre la cursa de Bombers i tots els actes que s’han fet a la ciutat uns han anat solapant l’altre, però tot i això no ens podem queixar de l’afluència que hem tingut”.


L’aplec va començar amb la Sardana Jovial que va interpretar la cobla Mediterrània i fins les 12, aproximadament, les cobles van anar intercanviant sardanes fins arribar a la de concurs que va interpretar la Selvatana i va ser de només set tirades. La colla guanyadora va ser la colla Anella de Dansaires, amb 6 punts. En segona posició amb 13 punts va quedar la colla Mar Blava i en tercera posició la colla Els Estels amb 14 punts. El lliurament dels premis va ser a la tarda i totes les colles participants van rebre un obsequi.


Entre els assistents hi havia diferents autoritats, una d’elles Josep Lluís Cleries, conseller de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, que va comentar: “La Sardana ens manté en forma físicament i també espiritualment en el que és la nostra nació, que és la nostra dansa i per tant també té aquest sentit de sentir-nos i compartir agafats de les mans amb gent que coneixes o que no coneixes doncs que vivim en una terra on tots plegats la fem i la construïm”.


També Jordi Hereu, Alcalde de Barcelona, va remarcar: “Convidaria a les noves generacions a que s’atansin a la Sardana, que hi participin, que n’aprenguin i que la gaudeixin perquè així l’estimaran. A més, crec que és la dansa que més ens identifica i que és la nostra tasca la de garantir el present i el futur de la Sardana i per això animaria a les generacions que ens precedeixen a que la ballin”. Finalment, Xavier Trias alcaldable de Convergència i Unió per Barcelona explicava: “Jo crec que la sardana és una de les eines més importants, s’ha de lligar la cultura amb l’ensenyament i la creació amb la creativitat, i ha de ser el que ens ha d’impulsar a ser un país d’excel·lènia a través de la cultura”.


La trobada va acabar amb la sardana La Segadora interpretada per l’orquestra Selvatana.EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3