[[ Reportatge fotogràfic ]] sobre la consulta del 10 d'abril a Sants-Montjuïc

Breus


El diumenge els ciutadans dels nostres barris majors de 16 anys van sortir al carrer a participar de la consulta sobre la independència de Catalunya, una consulta que al final va comptar amb 33 col·legis electorals i 43 meses al districte. La participació a Sants-Montjuïc ha estat superior al 18% respecte del cens i d’un 15% sobre el padró, que inclou els joves de 16 i 17 anys i els immigrants empadronats al barri. Entre les meses amb més participació cal destacar les situades a la plaça del Centre, la del carrer de Sants amb Badal o la plaça de la Vella Dorita amb més de 600 vots cadascuna. Seguides de les Cotxeres de Sants, els Jardins de Can Mantega i la Parròquia de Sant Medir que van recollir superar els 500 sufragis per cada mesa.


Enric Garcia, un dels portaveus de Sants-Montjuïc Decideix, explica: “La participació a la Marina i Zona Franca ha estat inferior i això ha fet que les dades siguin més baixes que a altres districtes de Barcelona”. Tot i això els nostres barris han quedat molt a prop del 21% respecte el cens que ha aconseguit el conjunt de la ciutat, un resultat que supera el 13% que va aconseguir la consulta de la Diagonal i que satisfà molt als.catanitzadors de la consulta.


Pel que fa als resultats, a Sants-Montjuïc el sí ha tingut majoria i passa del 91% i el no és del 7%, uns resultats similars als de la ciutat que són del 89,7% el sí i del 8,8% el no. García remarca: “Volíem que fos una gran festa de la democràcia i sens dubte això s’ha aconseguit. La participació ha estat millor del que pensàvem i a partir d’aquí esperem que els polítics reaccionin i vegin que la societat és madura per decidir segons quines coses”.


Per.catanitzar la consulta als nostres barris Sants Montjuïc Decideix comptava amb més d'una vuitantena d'entitats i 802 voluntaris que van fer possible que les 43 meses funcionessin des de les nou del matí fins a les vuit de la nit. García comenta: “Ens hem hagut de posar als llocs on més ens veia la gent per poder cridar l’atenció perquè ha estat necessari contrarestar la manca de recursos i el silenci dels mitjans”.


Xavier Vallès, un dels voluntaris que estava a l'escola Gayarre, explica: “Hem tingut 202 vots en tot el dia i no ens ho esperàvem. Per això estem molt contents i satisfets amb la feina feta”, i afegeix com a anècdota: “Ha sortit una senyora d’un balcó del costat de l’escola i ens ha cridat si podíem pujar a casa seva, perquè no es trobava bé de l’esquena, per saber si li podíem pujar la urna i així ho hem fet perquè pogués votar”. També la Mia Caritg, voluntària del barri de la Bordeta, explica: “Nosaltres hem fet 642 vots, hi ha hagut cua constant fins l’hora de plegar”.


Durant el dia hi va haver un cercavila amb els Diables de Sants i l'Escola Barrufet, actuació castellera dels Castellers de Sants i també un dinar de germanor. Al Poble-sec també hi va haver un cercavila amb els tabalers dels Diables i dels Castellers del Poble Sec que van fer pilars davant tots els col·legis electorals del barri, i a la plaça dels Ocellets es va fer una ballada sardanista. El recompte de vots es va poder seguir des del Centre Social de Sants, on es van reunir els.catanitzadors i col·laboradors per celebrar també el resultat de la feina feta. Amb la de Barcelona, ja són 885.000 els catalans que han participat en les consultes sobre la independència.EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3Notícies relacionades (com es va preparar la consulta als nostres barris):33 meses a punt a Sants-Montjuïc per la consulta d'aquest diumenge (08/04/2011)El Districte de Sants-Montjuïc desestima que els centres cívic puguin ser usats com a col•legis electorals per la Consulta del 10 d’abril (24/03/2011)Sants-Montjuïc Decideix dóna a conèixer la seva tasca amb una festa a les Cotxeres (21/02/2011)Sants-Montjuïc ja pot votar anticipadament per la consulta del 10A (04/01/2011)El ple del Consell del Districte de Sants-Montjuïc rebutja una proposició a favor de la consulta del 10 d'abril (03/12/2010)Sants-Montjuïc Decideix presenta els seus suports (11/11/2010)Patrícia Gabancho participa en un sopar tertúlia de Sants-Montjuïc Decideix (05/07/2010)Sants-Montjuïc Decideix es presenta al Poble-sec (01/06/2010)Es constitueix Sants Montjuïc Decideix (22/02/2010)Sants parla d’independència en la setmana en que s’anuncia la consulta per Barcelona (11/12/2009)I si Sants-Montjuïc es planteja la independència de Catalunya? (16/09/2009)